Élet-Stílus

Räikkönent csábítja a Toyota

A Toyota Forma-1-es csapata ajánlatot tett a Ferraritól szezon végén távozó Kimi Räikkönennek. A 2007-ben világbajnok finn pilóta egyelőre gondolkodik.

John Howett, a Toyota motorsport első embere elmondta, úgy gondolja, hogy komoly ajánlatot tettek a 2007-es sorozat világbajnokának, aki egyelőre gondolkodik. A Reuters hírügynökség szerint ugyanakkor a pilóta menedzsmentje kevesli a japán istálló által kínált lehetőségeket, nyilván a pénzt.

Igaz, a McLarennel is hírbe hozott Räikkönen amondó, számára lényeges, hogy egy versenyképes csapatban szerepeljen (ehhez hozzátette: az sem kizárt, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt).

Márpedig a Toyota 2002 óta versenyez az Forma-1-ben, de futamot még nem tudott nyerni. Howett szerint viszont a Toyota igenis képes gyors autót készíteni Räikkönennek.

A sportvezető különben is jó véleménnyel van a skandináv pilótákról, szerinte Räikkönen a Toyota-csapat hasznára lenne.

Irány a Toyota? (MTI/EPA)

Irány a Toyota? (MTI/EPA)

Jelenleg Jarno Trulli és Timo Glock (a sérült németet Kobajasi Kazuki helyetesítette Brazíliában – méghozzá kiválóan) alkotja a japán alakulat pilótapárosát. A jövő évi felállással kapcsolatban a Toyota motorsport elnöke elmondta, hogy Trulli jövőre is maradhat, de ezzel kapcsolatban még semmi sem dőlt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik