Élet-Stílus

Pálinger kihagyja a vb-t

Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kapusa nem vesz részt a decemberi, kínai kézilabda-világbajnokságon. Jövőre viszont visszatérne a válogatottba.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Győr hálóőre hétfő este beszélt erről Mátéfi Eszter szövetségi kapitánnyal. A handball.hu információja szerint Pálinger Katalin 2010-től ismét szeretne a válogatottban szerepelni, amennyiben a szakember számít rá.

Mátéfi a Kézi.hu szaklapnak úgy nyilatkozott, hogy tartalmas és abszolút pozitív beszélgetésen van túl Pálingerrel, aki a hosszú felkészülést és a világbajnokságot nem tudja vállalni, de 2010-ben teljes mértékben a válogatott rendelkezésére áll.

A kapus közölte: a londoni olimpián már semmiképpen nem fog szerepelni a csapatban, de előtte még lehet rá számítani.

A kiváló kapus csak szurkol a csapatnak a vb-n (MTI)

A kiváló kapus csak szurkol a vb-n (MTI)

„Bízom benne, hogy a világbajnokságon Kati nélkül is jól tudunk szerepelni, tovább tudunk építkezni, hiszen a kínai vb nem kvalifikációs verseny, jövőre pedig vele együtt még eredményesebbek lehetünk” – tette hozzá Mátéfi.

Pálinger – aki december 6-án lesz 31 éves – 1997 óta minden olimpián, vb-n és Eb-n ott volt. Olimpián a legjobb eredménye a sydney-i ezüstérem 2000-ből, vb-n kétszer állhatott dobogóra, 2003-ban második, 2005-ben harmadik volt. Az Eb-n 2000-ben győzött, 1998-ban és 2004-ben harmadik lett vele a csapat.

“Az elmúlt években rengeteg feladatom volt a klubomban és a válogatottban. Úgy érzem, a vb-felkészülést, az egyhetes akklimatizációt és a közel kéthetes tornát nem tudnám rendesen végigcsinálni. A hajtás pedig most is folytatódik a Győrrel. Az elmúlt 13 idényben minden decemberem a válogatotté volt, most egy kicsit szeretnék a szeretteim körében lenni. A döntésemet mindenki elfogadta, a kapitány és a játékostársak is” – nyilatkozta az MTI-nek a kedd délelőtti edzés után Pálinger.

Klubszinten a Győr mellett játszott a Dunaferrben, a dán FC Köbenhavnban és a szlovén Krim Ljubljanában. Ötszörös magyar bajnok, négyszeres MK-győztes, BL- és EHF Kupa-második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik