Élet-Stílus

Így verik át az internetezőket

Az internetes bűnözők újabban egyre több csaló, álvédelmi szoftvert adnak el a felhasználóknak, kihasználva azt, hogy félnek az adatlopástól: ezek a programok nemcsak pénzt képesek kicsalni a vevőktől, de a tolvajok a vásárláskor megadott személyes és bankkártyaadatokat további csalásra is felhasználhatják, és eladhatják a feketepiacon is.

A internetes biztonsággal foglalkozó Symantec kutatása szerint a kiberbűnözők először meggyőző netes pánikkeltő taktikát használnak, hogy rávegyék a felhasználókat a csaló védelmi szoftverek megvásárlására.

Ezek a programok a valódi védelmi szoftverek látszatát keltik, ám akár kártevő programot is telepíthetnek, vagy csökkenthetik a számítógép általános védettségét.

A Symantec felmérése szerint az ötven leggyakoribb csaló védelmi szoftver 93 százalékát a felhasználó szándékosan töltötte le és telepítette.

A kiberbűnözők egy jól szervezett, teljesítményorientált üzleti modellt használnak, s minden sikeres telepítés után 1 és 55 dollárcent közötti összeget kapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik