Élet-Stílus

Hármat lőtt, de kikapott a Loki – videó

Hihetetlen, hét gólt hozó meccsen szenvedett papírforma vereséget a magyar bajnok. A Loki szenzációsan küzdött, a negyedóra alatt kapott három gól sem roppantotta meg, sőt a hajrában az olaszoknak kellett izgulniuk. Megint kikapott a Liverpool, akárcsak a címvédő Barcelona.

Megszerezte első góljait a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Debrecen, de ezúttal is kikapott: az olasz Fiorentina 4-3-ra győzött a Puskás Ferenc Stadionban.

Villámrajtot vett a magyar bajnok a harmadik BL-meccsén, és a Puskás Stadion valósággal felrobbant, amikor Czvitkovics védhetetlen gólt lőtt a posztján a legjobbak között emlegetett Frey mellett. A középpályás találata a mieinket nyugtatta meg jobban, és a vendégek rövid időn belül eldöntötték a meccset.

Negyedórán belül hármat lőtt a tarthatatlan Gilardino-Mutu-páros, könyörtelenül kihasználva a Loki védelmének sebezhetőségét. A román csatár előbb egy jobb oldalról érkező beadást küldött a hálóba, majd egy ritka nagy bombagóllal alakította 3-1-re az eredményt. Közben Gilardinót hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Bodnárék megköszönik a fantasztikus szurkolást (MTI)

Bodnárék megköszönik a fantasztikus szurkolást (MTI)

A bekapott gólok nem szegték a debreceniek kedvét, akik továbbra is bátran mentek előre, és Rudolf félóra elteltével szenzációs csavarással egygólosra csökkentette a különbséget. A meccsre összedrótozott támadó a tizenhatos sarkáról tekert a jobb felső sarokba, Freynek esélye sem volt.

A védelmek mindkét oldalon hajmeresztő hibákat vétettek, sajnos a mieink gyakrabban, és még mindig az első félidőben Santana bombázott be egy kipattanót az ámuló Loki-védők között.

A remek hangulatú első félidő után már jóval kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk. A Debrecennek nem volt vesztenivalója, a hajdúságiak bátran támadtak, de már nem volt annyi lehetőségük a visszahúzódó olaszok ellen. A Fiorentina nem erőltette minden áron a támadásokat – Joveticet be sem cserélte Prandelli mester.

Egy perccel a rendes játékidő vége előtt az addig sokat szerencsétlenkedő Coulibaly egy remek fejessel ismét egy gólnyira csökkentette a különbséget. Őrült rohanásba kezdett a magyar bajnok, még Polekszics is előre ment fejelni, de egyenlíteni már nem maradt idő.

nyilatkozatok

Herczeg András, Debrecen vezetőedzője: “Ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja, rúgunk három gólt és ez nem lesz elég a pontszerzéshez, akkor azt nem hiszem el. Sajnos védekezésben az első játékrészben olyan hibákat követtünk el, amelyeket azonnal megbüntettek. Nem tudtuk megnyerni a párharcokat, ezt pedig kihasználta az ellenfél. A második félidőben jobbak voltunk, felvállaltuk a párharcokat, sajnálom, hogy nem sikerült hamarabb berúgnunk a harmadik gólt, akkor talán sikerült volna a pontszerzés”.

Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője: “Két olyan csapatot láttam a pályán, amely győzni akart, kiszolgáltuk a közönséget. Gratulálok a Debrecennek, hiszen 4-2 után sem adták fel, Olaszországban ilyen állásnál gyakran összeesik az a csapat, amely hasonló arányban vesztésre áll. Mutu az elmúlt hetekben nagyon jó munkát végzett, megéreztem, hogy be kell tenni a kezdőcsapatba.”

A csoportban a Debrecen 0 ponttal sereghajtó a kilencpontos Olympique Lyon, a hatpontos Fiorentina és a hárompontos Liverpool mögött. A hajdúságiak legközelebb november 4-én a Fiorentina vendégeként lépnek pályára a BL-ben.

bajnokok ligája, e csoport, 3. forduló

Debrecen-Fiorentina (olasz) 3-4 (2-4)
Puskás Ferenc Stadion, Vezette: Thomson (skót)
Gól: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (89.), illetve (Mutu 6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
Debrecen: Poleksic – Mészáros (Szélesi 30.), Bodnár, Komlósi, Leandro – Czvitkovics, Kiss, Varga, Szakály – Coulibaly, Rudolf
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli (Natali 55.), Pasqual – Santana (Jörgensen 68.), Donadel, Zanetti (Montolivo 46.), Vargas – Mutu, Gilardino

—-Kikapott a Pool és a Barca—-

A Loki csoportjának másik meccsén sorozatban második vereségét szenvedte el az angol bajnokságban is bukdácsoló Liverpool. Meglepetésre a Barcelona is hazai környezetben szenvedett vereséget, mégpedig az orosz Rubin Kazanytól, miközben az Internazionale csupán döntetlenre volt képes saját stadionjában az ukrán Dinamo Kijev ellen.

A BL-újonc román Unirea Urziceni gárdája 4-1-es győzelmet aratott a Glasgow Rangers vendégeként, a meccsen három öngól esett. A Sevilla simán nyert, az Arsenal pedig a ráadás 93. percben bukott el két pontot.

E csoport:
Debrecen-Fiorentina (olasz) 3-4 (2-4)
Gól: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (88.), illetve Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)

FC Liverpool (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-2 (1-0)
Gól: Benayoun (41.), illetve Gonalons (72.), Cesar Delgado (91.)

Az állás:
1. Olympique Lyon 9 pont
2. Fiorentina 6
3. Liverpool 3
4. Debrecen 0

F csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 1-2 (0-1)
Gól: Ibrahimovic (47.), illetve Rjazancsev (2.), Karadeniz (69.)Internazionale (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (1-2)
Gól: Stankovic (35.), Samuel (47.), illetve Mikhalik (5.), Lúcio (40., öngól)

Az állás:
1. FC Barcelona 4 pont (3-2)
2. Dinamo Kijev 4 (5-5)
3. Rubin Kazany 4 (4-5)
4. Internazionale 3

G csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Unirea Urziceni (román) 1-4 (1-1)
Gól: Vilana (2., öngól), illetve Bilasco (32.), Lafferty (49., öngól), McCulloch (59., öngól), Brandan (65.)

VfB Stuttgart (német)-Sevilla (spanyol) 1-3 (0-1)
Gól: Elson (74.), illetve Squillaci (23., 72.), Jesus Navas (55.)

Az állás:
1. Sevilla 9 pont
2. Unirea Urziceni 4
3. VfB Stuttgart 2
4. Glasgow Rangers 1

H csoport:
AZ Alkmaar (holland)-Arsenal (angol) 1-1 (0-1)
Gól: Da Silva (93.), illetve Fabregas (36.)

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Standard Liege (belga) 2-1 (1-1)
Gól: Mitroglu (43.), Sztoltidisz (93.), illetve Camargo (37.)

Az állás:
1. Arsenal 7 pont
2. Olimpiakosz 6
3. AZ Alkmaar 2
4. Standard Liege 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik