Élet-Stílus

A vb-pótselejtezők párosításai

Hétfő koradélután, Zürichben elkészítették az európai pótselejtezők párosításait, az alábbi párharcok győztesei jutnak ki a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságra.

ÍRORSZÁG (34.)-FRANCIAORSZÁG (9.)

A világranglista-helyezések alapján két kalapba került a nyolc legjobb csoportmásodik, és már a kiemelések után kiderült, hogy a pótselejtezőben nem lesz igazi rangadó, „nagyok” és „kicsik” egymás ellen viaskodhatnak a még kiadó négy helyért.

A 1998-ban aranyérmes, legutóbb ezüstérmes Franciaországnak Írországon kell átverekednie magát ahhoz, hogy 13. alkalommal is ott legyen a labdarúgás nagy ünnepén. A franciákat a szerbek, az íreket az olaszok előzték meg a csoportban.

FN-TIPP, továbbjutó: Franciaország

PORTUGÁLIA (10.) – BOSZNIA-HERCEGOVINA (42.)

A magyaros szextettben a pótselejtezőt érő második helyet megszerző portugálok Bosznia-Hercegonina együttesét kapták ellenfélül. A bosnyákok viszonylag nehéz csoportban a törököket és a belgákat is megelőzték, csak a hibátlan teljesítményt nyújtó spanyolok kerültek eléjük a tabellán. Bosznia története során először szerepelhet világbajnokságon, amennyiben túljut a legutóbbi, németországi vb-n negyedik, esélyesebb Portugálián.

FN-TIPP, továbbjutó: Portugália

A dél-afrikai Steven Pienaar  segédkezett a sorsolásnál (MTI/EPA)

A dél-afrikai Steven Pienaar segédkezett a sorsolásnál (MTI/EPA)

GÖRÖGORSZÁG (16.)-UKRAJNA (22.)

A pótselejtezős csaták közül Görögország-Ukrajna párharca ígérkezik a legizgalmasabbnak, miután a két csapatot mindössze hat hely választja el az aktuális világranglistán, másfelől a selejtezők során közel hasonló teljesítményt nyújtottak, előbbi 20, utóbbi 21 pontot szorgoskodott össze. Jóllehet, az ukránok csoportja az angolokkal és a horvátokkal valamelyest erősebb volt, mint a görögöké, akik az éllovas Svájc mellett többek között a lettekkel és az izraeliekkel voltak azonos hatosban.

FN-TIPP, továbbjutó: Ukrajna

OROSZORSZÁG (12.)-SZLOVÉNIA (49.)

A tavalyi Európa-bajnokságon elődöntős Oroszország a csoportjában a cseheket és a lengyeleket is megelőző szlovénokkel találkozik majd. A két csapat játékerejét tekintve feltétlenül Guus Hiddink orosz válogatottja számít esélyesnek, jóllehet, az örökmérlegében győzelemből, döntetlenből és vereségből is egy-egy szerepel Szlovéniával szemben.

FN-TIPP, továbbjutó:
Oroszország

(Az első mérkőzésekre november 14-én kerül majd sor, míg a visszavágókat pedig négy nappal később rendezik.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik