Élet-Stílus

Mégsem lesz világvége

Nem kezdődik katasztrofális kimenetelű láncreakció két év múlva, és nem pusztul el a Föld 2012 december 12-én, ahogy azt a maja naptár és a Holnapután rendezőjének hamarosan bemutatandó filmje sugallja. Erről próbálja meggyőzni a NASA egyik vezető tudósa azokat, akik elhitték a mozit beharangozó, túlzottan hihetőre sikerült reklámkampányt – írja a Washington Post.

Roland Emmerich (Csillagkapu, Függetlenség napja, Holnapután) új filmje, a 2012 kedvéért a gyártó Sony elindított egy holnapot az Institute for Human Continuity (kb. Intézet az Emberiség Fennmaradásáért) nevű nem létező szervezet nevében. A weboldal tudományos nyelvezettel és érvekkel részletezi, hogyan semmisül meg két éven belül a világ, és milyen lesz utána az élet – vagyis ami maradt belőle. Tanácsokat ad a túléléshez, és „játékra” invitál, melynek nyerteseit megmentik a biztos haláltól.

Mégsem lesz világvége 1

A vírusmarketing hatására több mint ezer e-mailt kapott David Morrison, a NASA tudósa. Sokat ezek közül tizenévesek írtak, egyikük pedig azt állítja: inkább öngyilkos lesz, mint hogy megvárja a világvégét. A Sony az aggódó szakértő nyilatkozatára úgy reagált: egyértelmű, hogy a holnap csak a reklám része, hiszen azon a film logója is látható.

2012 december 12-e a világvége-elméletek gyártóinak eddig is kedvelt időpontja volt. Többek szerint a Föld ekkor összeütközik egy másik bolygóval, vagy egyszerűen megáll, esetleg a Nap robban majd fel.

A hollywoodi szuperprodukciót november 12-én mutatják be a magyar mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik