Élet-Stílus

FN-mustra: jó formában a Loki soros riválisa – videó

A Debrecen soros riválisa, a héten Budapesten vendégeskedő Fiorentina legutóbbi öt tétmérkőzésén nem kapott ki, nem úgy, mint a Liverpool és a Lyon, amely egyaránt fájó vereséggel hangolt a Bajnokok Ligája keddi játéknapjára.

DEBRECEN

A Loki bajnoki mérkőzésen zsinórban másodszor szerzett négy gól, ráadásul amíg Kaposvárott ugyanennyit kapott, addig legutóbb, a Vasas otthonában megúszta kettővel. Közben nyolcat számolt MK-meccsen a harmadosztályú Nyírmadára.

A Debrecen angyalföldi győzelmének értékét növeli, hogy Komlósi Ádám kiállítása miatt a 14. perctől egészen a hajráig tíz emberrel futballozott, ugyanakkor még emberhátrányban is képes volt a maga javára fordítani a mérkőzést, amelyen a brazil származású Leandro mind a két kapuba betalált: öngólt vétett, majd átellenben pazar szabadrúgásgóllal „jelentkezett”.

A magyar bajnokcsapat – amelynek két játékosa, Ruldolf Gergely és Varga József erőssége volt a válogatottnak Dániában – biztató formában várja a Fiorentina keddi vendégjátékát.

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Ferencváros 2-1 (otthon), bajnokság
Kaposvár 4-4 (i), bajnokság
Lyon 0-4 (o), Bajnokok Ligája
Nyírmada (i) 8-2, Magyar Kupa
Vasas 4-2 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d., 2 v. (0-5)

A bajnokságban:
4. Debrecen 19 pont, 6 gy., 1 d., 1 v. (18-10)

(Három mérkőzéssel kevesebb játszott, mint vetélytársai.)

LIVERPOOL

A Liverpoollal lefelé száguld a hullámvasút: a legutóbbi három találkozóját elveszítette, ráadásul sorrendben a Fiorentina, a Chelsea és a Sunderland ellen sem szerezett gólt, s újabb botlásuknak „köszönhetően” a 8. helyre estek vissza a tabellán.

Rafa Benítez csapata csak a hajrában csipkedte magát, a mérkőzés jelentős részében gyenge teljesítményt nyújtott a Sunderland ellen, és a sorsát egy döbbenetes, de ha úgy tetszik, vicces gól pecsételte meg: Darren Bent lövése után ugyanis a labda egy piros strandlabdán (!) irányt változtatva került a tehetetlen Pepe Reina mellett a Liverpool kapujába.

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Leeds United 1-0 (i), Ligakupa
Hull City 6-1 (o), bajnokság
Fiorentina 0-2 (i), Bajnokok Ligája
Chelsea 0-2 (i), bajnokság
Sunderland 0-1 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligában:
3. Liverpool 3 pont, 1 gy., 0 d., 1 v. (1-2)

A bajnokságban:
8. Liverpool 15 pont, 5 gy., 0 d., 4 v. (22-13)

LYON

A francia csapat hosszú veretlenségi sorozatának végére került pont szombaton: a vendégként 2-0-ra diadalmaskodott, amúgy középcsapatnak számító volt az első olyan együttes a szezonban, amelyik két vállra fektette az Olympique Lyont.

Egy másik sorozat is véget ért: a Loki legerősebbnek tűnő BL-riválisa a 2009/2010-es kiírásban – 12 meccs után – először nem tudta bevenni a soros ellenfél kapuját. De még ez a botlás is belefért, a Lyon ugyanis továbbra is vezeti a bajnokságot, jóllehet, csak jobb gólkülönbségével előzi meg Montpelliert, s a hatodik helyen álló Lorientnek is csak három pont a hátránya.

aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Paris SG 1-1 (i), bajnokság
Toulouse 2-1 (o), bajnokság
Debrecen 4-0 (i), Bajnokok Ligája
Lens 2-0 (i), bajnokság
Sochaux 0-2 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
1. Lyon 6 pont, 2 gy., 0 d, 0 v. (5-0)

A bajnokságban:
1. Lyon 20 pont, 6 gy., 2 d., 1 v. (15-7)

FIORENTINA

Nem éppen számít jó hírnek, hogy a kedden Budapesten vendégeskedő Fiorentina jó formában van, öt tétmérkőzés óta veretlen, igaz, legutóbbi két fellépésén nyerni sem tudott. Abban sem igen bízhatunk, hogy a kelet-európai túrákat gyakorta elviccelő olasz csapat a keddi meccset sem veszi majd komolyan, hiszen csak egy győzelmet számol a BL-ben, s ha tovább szeretne jutni, feltétlenül nyernie kellene Budapesten.

A firenzei csapat Torinóban hangolt a Debrecen elleni ütközetre, és noha egy gyors góllal megszerezte a vezetést a Juventus ellen, végül be kellett érnie – az amúgy értékes – döntetlennel. A Fiorentina gólját az inkább a védekezéshez, mintsem az akciók befejezéséhez értő perui Juan Manuel Vargas szerezte.

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Sampdoria 2-0 (o), bajnokság
Livorno 1-0 (i), bajnokság
Liverpool 2-0 (o), Bajnokok Ligája
Lazio 0-0 (i), bajnokság
Juventus 1-1 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
2. Fiorentina 3 pont, 1 gy., 0 d., 1 v. (2-1)

A bajnokságban:
4. Fiorentina 15 pont, 4 gy., 3 d., 1 v. (8-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik