Élet-Stílus

Botlott a Barca, varázsolt a Real – videó

Elvesztette első pontjait a spanyol labdarúgó-bajnokság jelenlegi idényében az FC Barcelona, mivel a hetedik forduló szombat esti mérkőzésén csupán gólnélküli döntetlent ért el vendégként a Valenciával szemben. A Real Madrid gólzáporos meccsen győzött.

A spanyol bajnokság első négy helyezettje már szombat este pályára lépett a 7. fordulóban, amelynek a rangadóját Sevillában rendezték. A Real Madrid legyőzésével egycsapásra a bajnoki címre esélyesek között emlegetett hazaiak a negyedik helyen álló Deportivo la Corunát fogadták, és kikaptak.

A meccs egyetlen gólját Rodriguez lőtte az első félidőben: a vendégek középpályása 28 méterről pókhálózta ki a felső sarkot. A szünet után Riki fejesénél Palop szenzációsan védett, de ez a lényegen nem változtatott. Maradt az egygólos vendégsiker, a két csapat egyaránt 15 ponttal követi az élen álló Barca-Real-duót.

A katalánok annak ellenére megőrizték az első helyüket, hogy először hullajtottak pontokat a bajnokságban. A Valencia otthonában Henry és Ibrahimovic nélkül rendkívülien vérszegény volt a címvédő támadójátéka, nem úgy a hazaiaké, akik sorozatban hagyták ki a jobbnál-jobb helyzeteket. Hernandez, Mata és Silva lábában is benne maradt a gól. A döntetlennel egypontosra csökkent a Barcelona előnye.

A Real Madrid-Real Valladolid mérkőzés előtt a királyiak elnöke egy szobrocskát adott át Raúlnak, aki a szombati találkozón öltötte magára 711. alkalommal a Real Madrid mezét, és ezzel abszolút klubcsúcsot döntött, megelőzve a 710 meccses Sanchíst.

A meccs a 32 éves csatár jutalomjátékát hozta, Raúl az első félidőben duplázott (ezzel összesen 320 madridi gólnál jár), csapata pedig 4-2-re hozta a mérkőzést. A hazaiaknál sérülése miatt nem játszott C. Ronaldo, a Milan elleni BL-meccsre pihentetett Kaká pedig csak a 72. perctől jutott szóhoz.

primera división, 7. forduló

Valencia-FC Barcelona 0-0

Real Madrid-Valladolid 4-2 (3-1)
Gól: Raúl (14., 18.), Marcelo (45.), Higuain (79.), illetve Aleman (29.), Costa (53.)

Deportivo La Coruna-Sevilla 1-0 (1-0)
Gól: Rodriguez (38.)

Vasárnap játsszák:
Espanyol-Tenerife 17 ó
Málaga-Almería 17
Real Mallorca-Getafe 17
Xerez-Villarreal 17
Real Zaragoza-Racing Santander 17
Athletic Bilbao-Sporting Gijón 19
Osasuna-Atlético Madrid 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik