Élet-Stílus

Kikapott az Újpest

Az Újpest nagy esélyt szalasztott el, maradt a második helyen, miután kétgólos vereséget szenvedett a Kaposvár vendégeként a Soproni Liga 11. fordulójában.

A lila-fehérek győzelmük esetén ideiglenesen a tabella élére ugorhattak volna, kaposvári vereségük miatt azonban maradtak a második helyen. Lendületesen kezdett az Újpest, Pollák kapáslövésén kívül azonban komoly helyzete nem volt.

Az egyre inkább magára találó Kaposvár viszont egy lesgól után érvényes találatnak is örülhetett: a 42. percben Nikolics az öt és feles jobboldali csücskéről lőtt a kapu bal alsó sarkába.

Kabát és az Újpest padlóra került Kaposvárott (MTI)

Kabát és az Újpest padlóra került Kaposvárott (MTI)

A mérkőzésen sok volt a szabálytalanság, a durva belépő – futball annál kevesebb. A szünet után hiába igyekezett az Újpest, kevés góllal kecsegtető helyzete akadt, és azokat is elrontotta, ráadásul egy kontratámadás során már Reszli is megduplázhatta volna a kaposváriak előnyét az 55. percben, de gyors egymásutánban Balaczja kétszer is bravúrral védett.

A legvégén egy szerencsés góllal Nikolics állította be a 2-0-ás végeredményt. Elsőre Balajcza védett, az egyik visszafutó védőről azonban ismét a szerb támadó elé került a labda, és Nikolics néhány lépésről az üres kapuba helyezett. A Rákóczi ezt megelőzően augusztus 8-án nyert utoljára a bajnokságban.

Iksz a keleti rangadón, győzelemmel jubilált a Paks

A keleti rangadón a vendég Diósgyőr tizenegyesből szerzett vezetést, majd a második félidőben mind a két csapatnak akadtak helyzetei, de csak a Nyíregyháza talált be – egy szerencsés góllal egalizált, s tartotta otthon az egyik pontot.

A Haladás és a Budapest Honvéd szintén megosztozott a pontokon: a házigazda szombathelyiek kétszer is megszerezték a vezetést, de a fővárosiak mind a kétszer egyenlítettek.

A 82. percben a Hrepka állította be a 2-2-es végeredményt.
Az MTK-ban is megfordult csatár betört a tizenhatoson belülre, s a kifutó Rózsa mellett a kapu közepébe küldte a labdát.

A hazai pályán fellépő Paks 100. élvonalbeli mérkőzésén legyőzte a Kecskemétet. A vendégcsapat 2-1-es állásnál, a 73. percben könnyen egyenlíthetett volna, csakhogy Montvai tizenegyesét bravúrral védte Kovács Attila.

Soproni Liga, 11. forduló:
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 2-0 (1-0)
Gól: Nikolics (42., 91.)

Paksi FC – Kecskeméti TE-ERECO 2-1 (1-0)
Gól: Tököli (31.), Böde (69.), illetve Montvai (61.)

Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 2-2 (1-1)
Gól: Benjamin (4., öngól), Simon A. (47.), illetve Botis (16.), Hrepka (82.

Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Gól: Batizi-Pócsi (78.), ill. Ivancsics (21. – 11-esből)

Pénteken játszották:
Vasas – DVSC-TEVA 2-4
ZTE FC-Lombard FC Pápa 3-0

A Ferencváros-Győri ETO FC mérkőzést elhalasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik