Élet-Stílus

Dárdaiák újabb zakója

Egyre inkább mélyül a gödör a Hertha BSC alatt, Dárdai Pál csapata zsinórban nyolcadik vereségét szenvedte el a német labdarúgó-bajnokságban. A Bayern München és a Schalke idegenben, a Werder Bremen hazai pályán nyert.

Dárdai Pál végig a pályán volt a Herthában, amely 3-0-ára kapott ki a Nürnberg vendégeként, így a berliniek egymásután a nyolcadik strigulát is behúzhatták a vereségek rovatába.

Lőw Zsoltnak és a Mainznak sem volt jó napja, miután egy góllal kikapott Kölnben úgy, hogy magyar védő végig a pályán volt.

A Nürnberg is a Hertha fölé nőtt (MTI/EPA)

A Nürnberg is a Hertha fölé nőtt (MTI/EPA)

A vendégként fellépő Bayern München Ribéry nélkül is elintézte az újonc Freiburgot. A bajoroknál Gomez csak a kispadon kapott helyet, Toni viszont kezdőként szerepelt – a világbajnok olasz támadó első bajnoki mérkőzését játszotta a mostani szezonban.

A főszereplő azonban nem ő, hanem a fiatal Müller volt, aki a kapusról kipattant labdát a hálóba helyezve szerzett vezetést a bajoroknak, majd a szünet után gólpasszt adott a beadása után öngólt vétő Csanak. A Freiburg a szezonban először eredményes Reinsinger révén a 92. percben kozmetikázott a vereségén.

A Bayernhez hasonlóan a Schalke is idegenben, jelesül Stuttgartban szerezte meg a három pontot, ezzel tapad az éllovasokra, jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

A Werder hazai pályán 2-0-val intézte el a Hoffenheimet, ezzel zsinórban harmadszor győzött a Bundesligában, ráadásul a legutóbbi öt fellépésén gólt sem kapott. A brémai együttes a negyedik helyen áll, három ponttal előzi meg az ötödik Bayernt.

Hamburgban 57 ezer néző előtt nem esett gól az éllovasok randevúján, így a Bayer Leverkusen továbbra is őrzi vezető helyét a szintén 21 pontos HSV előtt. A rangadó nagy küzdelmet, viszont kevés helyzetet, izgalmat hozott.

Bundesliga, 9. forduló:
VfB Stuttgart-Schalke 04 1-2 (0-1)
Gól: Cacau (73.), ill. Rakitic (24.), Kuranyi (76.)

Werder Bremen-Hoffenheim 2-0 (2-0)
Gól: Pizarro (17.), Mertesacker (22.)

1. FC Köln-FSV Mainz 1-0 (1-0)
Gól: Novakovic (42.)

Eintracht Frankfurt-Hannover 96 2-1 (1-0)
Gól: Liberopulosz (24.), Meier (74.), ill. Stajner (68.)

Freiburg-Bayern München 1-2 (0-1)
Gól: Reisinger (91.), ill. Müller (42.), Csa (68., öngól)

1. FC Nürnberg-Hertha BSC 3-0 (2-0)
Gól: Gygax (18.), Bunjaku (26., 60.)

Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-0

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach, 15:30
Borussia Dortmund-VfL Bochum, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik