Élet-Stílus

A büntetőölő Gulácsi titka – videó

Gulácsi Péter, akárcsak a csehek elleni szétlövés során, a Costa Rica-i bronzmérkőzést lezáró büntetőpárbajban is három lövést hárított. Csapattársa és Egervári Sándor szövetségi edző is méltatta a kapust, aki elárulta a titkát.

A Costa Rica elleni „kisdöntőben” a magyar válogatott hőse Gulácsi Péter volt, aki a tizenegyespárbaj során, akárcsak a csehek elleni szétlövésben, három büntetőt is megfogott.

„Péter volt a világbajnokság legjobb kapusa, és ezt nem azért mondom, mert a csapattársamról van szó. Nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna azt tenni, amit ő, ha nem Péter véd, a bronzmeccs is másként alakul” – nyilatkozta a nagy ünneplés közepette Varga Roland, a Brescia 19 esztendős játékosa.

Gulácsi bravúrjai a csehek ellen

Egervári Sándor szövetségi edző a FIFA honlapjának nyilatkozva elmondta, valamennyi játékosával elégedett volt, de Gulácsi teljesítményét külön kiemelte: „Neki köszönhetjük a győzelmet”.

A tréner csapata szereplésével kapcsolatban megjegyezte: „Nem hiszem, hogy sok ember számított arra, hogy jobb eredményt érünk el olyan kiváló válogatottaknál, mint Németország, Spanyolország, Uruguay vagy a házigazda Egyiptom. Ugyanakkor mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk, és teljesen megérdemelten szereztük meg a bronzérmet.”

Gulácsi Péter az AP hírügynökségnek elárulta, mi a titka. „Nem szabad túlságosan is magabiztosnak lenned, de a veled szemben állónak meg kell mutatnod, hogy élvezed a büntetőket…”

A magyar kapus Costa Ricával is elbánt

A Liverpool tehetséges hálóőre ehhez hozzátette: „Nagyon frusztrált, amikor a hajrában bekaptuk azt a gólt úgy, hogy előtte a második félidőben számos gólhelyzetet teremtettünk, csak éppen valamennyit ki is hagytuk. Ám ezt követően ismét megmutattuk, hogy ez a csapat mentálisan roppant erős.”

„Már a kezünkben volt a győzelem, de az utolsó pillanatokban egyenlítéshez segítettük a magyarokat, ugyanakkor be kell ismernem, hogy az ellenfelünk rászolgált a döntetlenre” – nyilatkozta Ronald Gonzalez, Costa Rica szakvezetője.

A bronzmérkőzés hőse (Galéria)

A bronzmérkőzés hőse (Galéria)

„A büntetőpárbajban képtelenek voltunk betalálni, de ez benne van a játékban, mivel ebben a műfajban a szerencsének is nagy szerepe van, márpedig az ezúttal messzire elkerült bennünket. Annak viszont örülhetünk, hogy a Costa Rica labdarúgásban feltűnt egy sokra hivatott, új generáció” – tette hozzá az edző.

Egervári Sándor együttese amúgy szereplésével 60 millió forintos prémiumot érdemelt ki a magyar szövetségtől (MLSZ), 20 milliót a csoportgyőzelemért, és további 20-20 milliót a nyolcad-, illetve a negyeddöntős sikerért.

Az U20-as világbajnokságon bronzérmes válogatott várhatóan szombat este 22:30 órakor érkezik a ferihegyi repülőtérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik