Élet-Stílus

Adiyiah mindent vitt, Koman ezüstcipős

A ghánai Dominic Adiyiah világbajnok, gólkirály és a torna legjobb játékosa lett a pénteken véget ért U20-as vb-n. Koman Vladimir pedig az ezüstcipőnek örülhet.

A 20 éves Dominic Adiyiah aligha felejti el az Egyiptomban töltött napokat, hiszen a norvég élvonalbeli Fredrikstad FK támadója a világbajnoki aranyérem mellé a torna legjobbjának (aranylabda) és gólkirályának járó elismerést (aranycipő) is megkapta, miután hét mérkőzésen nyolcszor volt eredményes.

Az előbbi kategóriában két brazil osztozott a második és a harmadik helyen, Alex Teixeiré lett az ezüst- , Giuliané pedig a bronzlabda. A góllövőlistán második helyen végzett Koman Vladimir pedig az ezüstcipőt vehette át. A bronzérmes magyar válogatott csapatkapitánya hét meccsen – az elődöntőben eltiltása miatt nem játszhatott – ötször volt eredményes.

Mögötte négy góllal a nyolcadöntőben búcsúzó spanyol csapat csatára, Aaron Niguez lett a harmadik, egyúttal bronzcipős.

Koman a bronzmérkőzésen is betalált (MTI/EPA)

Koman a bronzmérkőzésen is betalált (MTI/EPA)

A torna legjobb kapusának a Magyarország elleni pénteki „kisdöntőben” is nagyszerűen védő Costa Rica-i Esteban Alvaradót választották meg.

A Fair Play-díj a finálét büntetőkkel elbukó Brazíliáé lett.

Koman magyar válogatott lenne

Az ukrán származású Koman Vladimir a Nemzeti Sportnak elárulta: ha meghívják, a felnőtt magyar válogatottban is pályára lép. Az U20-as együttes csapatkapitányával kapcsolatban sokáig kérdéses volt, hogy az ukrán és a magyar válogatott közül adott esetben melyiket választja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik