Élet-Stílus

A bronzéremért hajtanak a magyarok

Egy világeseményen sokszor elhangzik, hogy a bronzmérkőzésen két csalódott csapat találkozik egymással, ám a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán Magyarország és Costa Rica is rendkívül motiváltan lép pályára pénteken.

A magyarok már így is az elmúlt 25 év legjobb teljesítményét érték el azzal, hogy a négy közé kerültek, ám bronzéremmel zárni egy ilyen tornát óriási siker lenne, még nagyobb, mint az ifjúsági Európa-bajnokságon aratott 1984-es diadal.

A magyarok utoljára 55 éve, az 1954-es világbajnokságon lettek érmesek (ezüstérem) olyan tornán, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) égisze alatt rendeztek.

Koman visszatérhet (MTI/EPA)

Koman visszatérhet (MTI/EPA)

“Rendkívül nehéz volt a lelátóról figyelni, ahogy a csapatom elveszítette a ghánaiak elleni elődöntőt” – mondta a FIFA honlapján Koman Vladimir, akit a torna legjobb irányítójaként emlegetnek. “Most játszhatok, és meg akarom nyerni ezt a mérkőzést, szeretnénk egy nagy győzelmet aratni és bebizonyítani, hogy a miénk az egyik legjobb csapat a tornán” – tette hozzá a Bari légiósa.

“Bízom abban, hogy az utolsó meccsen a legerősebb összeállításban küldhetem pályára csapatunkat – fogalmazott Egervári Sándor, aki pénteken visszafoglalhatja helyét a kispadon. – Ez azért is fontos, mert bár már a legjobb négy közé jutásunk is nagy eredmény, még éhesek vagyunk a sikerre, és ugyanúgy fogunk küzdeni a bronzéremért, mintha a világbajnoki győzelem lenne a tét.”

A Costa Rica-iak is hasonló sikert érhetnek el, mint a magyarok, mivel a térségből utoljára Mexikó volt dobogón, amely az 1977-es U20-as vb-n végzett másodikként.

“Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, mert fantasztikus érzés lenne úgy hazatérnünk, hogy diadalmaskodtunk az utolsó találkozónkon” – mondta Ronald Gonzales szövetségi edző.

u20-as világbajnokság, bronzmeccs

Magyarország-Costa Rica 17 ó (m1, Eurosport)
Kairó, Internatioanel Stadium, Vezeti: Nishimura (japán)
Várható kezdőcsapatok
Magyarország: Gulácsi Péter – Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám – Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir, Kiss Máté – Simon András, Németh Krisztián
Costa Rica: Esteban Alvarado – Jose Mena, Roy Smith, Ricardo Blanco, Marcos Urena – David Guzman, Diego Estrada, Diego Madrigal, Pedro Leal – Josue Martinez, Daniel Varela

Ajánlott videó

Olvasói sztorik