Élet-Stílus

Végéhez közeledik a Federer-Nadal éra

Andre Agassi szerint Roger Federer és Rafael Nadal uralkodása a végéhez közeledik a férfi teniszben, s ő a brit Andy Murrayt tartja a legesélyesebbnek arra, hogy a helyükbe lépjen.

“Valószínűleg őrségváltás előtt állunk. A két nagyágyú mellett egyre több siker jut Novak Djokovicnak, Murraynak és Juan Martin Del Potrónak” – mondta egy hongkongi újságíróknak adott telefoninterjúban Las Vegasból Agassi, aki október 25-én bemutató mérkőzésen csap össze Makaón régi riválisával, Pete Samprasszel.

Végéhez közeledik a Federer-Nadal éra 1

Nadal sérülésektől szenved azóta, hogy nagy meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett májusban, a Roland Garroson, Federer pedig ugyan nyert idén Párizsban és Wimbledonban – utóbbi sikerével megdöntötte Sampras Grand Slam-rekordját, s immár 15 diadalnál jár -, a folytatásban azonban nem sikerült megvédenie címét a US Openen, mivel a fináléban kikapott a 21 éves, argentin Del Potrótól. A 2008-as Australian Open óta a New York-i volt az első GS-viadal, amelyet nem Nadal vagy Federer nyert.

Agassi – aki pályafutása során összesen 60 tornát nyert, köztük nyolc Grand Slamet – úgy véli, hogy a 28 éves svájcinak még van esélye “további különleges dolgok megvalósítására”, de az idő nem neki dolgozik. Nadallal kapcsolatban ugyanakkor annak az aggodalmának adott hangot, hogy a sérülése krónikus lehet. “Valószínűleg egész pályafutása során bajlódni fog a térdével.”

A jövőről szólva úgy fogalmazott: ő a 22 éves Murrayt tartja a legesélyesebbnek arra, hogy a következő évek meghatározó figurája legyen a férfi teniszben annak ellenére, hogy a világranglista jelenlegi harmadik helyezettje eddig még nem nyert GS-tornát.

“Ő a fiatalok közül a legtehetségesebb. A játékában benne van, hogy bárki ellen, bármilyen borításon képes nyerni” – fogalmazott Agassi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik