Élet-Stílus

Nagyobbal kezd Erdei Zsolt

Kedden hivatalosan is bejelentette a magyar WBO-világbajnok csapata, hogy következő mérkőzését egy súlycsoporttal feljebb, a WBC övéért vívja Erdei Zsolt. A bajnoknak nem volt más választása, különben idén sem bokszolt volna.

Az Universum Box Promotion kedden hivatalosan is megerősítette, hogy a WBO félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt következő mérkőzésén egy kategóriával feljebb cirkálósúlyban lép ringbe. A magyar klasszis ellenfele a WBC világbajnok Giacobbe Fragomeni lesz. A meccset november 21-én a németországi Kielben rendezik meg. Madár az első olyan magyar bokszoló lehet, aki nem a WBO-nál szerez világbajnoki címet.

„Azt terveztük, hogy a WBA világbajnok Campillóval egyesít majd címet. Az ő lemondása után szinte mindenben megegyeztünk az IBF bajnok Tavoris Clouddal, de hirtelen visszaléptek. Most azonban örülünk, hogy Erdei Zsolt elődjéhez, Dariusz Michalczewskihez hasonlóan megmérkőzhet a cirkálósúlyú világbajnokkal.” – nyilatkozta az Universum első embere, Klaus-Peter Kohl.

Nagyobbal kezd Erdei Zsolt 1

Maga az érintett a Blikknek így mesélt az új fejleményekről: „Egyszerűen nem volt más lehetőségem. El kellett vállalnom ezt a mérkőzést, mert idén még ringbe akartam lépni – sóhajtott keserűen Erdei, akire kőkemény csata vár rá az amatőrként Európa-bajnok, vb-bronzémes Fragomeni ellen. – Nem elég, hogy az olasz amúgy is hatalmasat üt, minimum tíz kilóval nehezebb lesz nálam, vigyáznom kell.”

Ráadásul ahhoz, hogy a 26 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget számláló itáliaival megütközhessen, Erdeinek át kell adnia öt éve őrzött WBO-övét. „Fájó szívvel válok meg az övtől, de vagy elfogadom ezt a lehetőséget, vagy pihenhetek tovább – mondta Madár, aki öt éven keresztül uralta a szervezetnél a félnehézsúlyt.

Ellenfele mindenesetre már megkezdte, ha visszafogottan is a nyilatkozatháborút. „Erdei remek amatőr múlttal lett sikeres profi, de szerintem ez egy kétesélyes meccs, ami mindkettőnk számára nehéz lesz. Mindketten inkább bokszolók vagyunk és közel egyforma magasak – nyilatkozta a 40 éves olasz öklöző. – Nyugodtan megyek ki, de teljesen eltökélten és magabiztosan, s szerintem a német szurkolókat is le fogom majd nyűgözni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik