Élet-Stílus

Visszavonult Erdeiék edzője

Egészségügyi problémái miatt nem foglalkozhat tovább tanítványai felkészítésével Fritz Sdunek, aki mások mellett Erdei Zsolt és Balzsay Károly edzője is volt. Erdei cirkálósúlyú világbajnok lehet novemberben.

A német Universum Promotion első számú trénerét az utóbbi években komoly betegségekkel kezelték, néhány esztendeje rákot diagnosztizáltak nála, tavaly pedig szívműtéten esett át.

„Orvosom határozottan jelezte, hogy intenzív pihenésre van szükségem – olvasható Sdunek nyilatkozata a hamburgi istálló hivatalos honlapján. „Saját magammal és a családommal kell foglalkoznom a jövőben, sajnos már nem vagyok fiatal.”

A klubnál úgy számolnak, hogy Sdunek a későbbiekben valamilyen szinten folytatja tevékenységét Hamburgban, de az sem kizárt, hogy nem látjuk majd többet a szorítósarokban a világ egyik legsikeresebb edzőjét – írta a profiboksz.hu.

A weboldal információi szerint az istállót 1994 óta erősítő Studek munkáját, így Balzsay és Erdei felkészítését is, a Michael Timm, Artur Grigorian, Magomed Schaburow trió veszi át.

Nyerőpáros volt: Erdei és Sdunek (MTI)

Nyerőpáros volt: Erdei és Sdunek (MTI)

A 62 éves szakember korábban Kovács Istvánnal, majd a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú vb-övét öt és fél éve birtokló Erdeivel, illetve a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét augusztusban elveszítő Balzsay Károllyal is foglalkozott.

Fritz Sdunek amatőr bokszlóként 129 mérkőzéséből 99-et megnyert, majd 1979-ben tanári diplomát szerzett. 1960-ban csatlakozott a schwerini Traktor sportklubhoz, amelynek 1989-ig edzője is volt, és az egyik tanítványa, a keletnémet Andreas Zülow Szülban olimpiai aranyérmes lett könnyűsúlyban.

1994-ben csatlakozott az Universumhoz, ahol mások mellett az ukrán Vladimir és Vitalij Klicskót, valamint a lengyel-német Dariusz Michalczewskit is profi világbajnoki címhez segítette.

Erdei súlycsoportot vált

Következő mérkőzésén egy kategóriával feljebb, cirkálósúlyban lép ringbe Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. Immár hivatalos: „Madár” ellenfele a Boksz Világtanács (WBC) olasz világbajnoka, a 40 éves Giacobbe Fragomeni lesz november 21-én, a németországi Kielben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik