Élet-Stílus

„Nem lesz törzsi tánc, nyerünk 3-0-ra”

A FIFA weboldalán lelkesen üzengetnek egymásnak a magyar és a ghánai csapat szurkolói. Akad jó néhány szellemes beszólás is - ezekből szemezgettünk.

A fórumon senki sem küldte el a másikat melegebb éghajlatra, az édesanyák is aligha csuklanak. Normális hangnemben megy a „társalgás”, persze valamennyi beíró a kedvenc csapatát favorizálja, csupa optimista hozzászólással találkoztunk a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség honlapjának fórumain.

„Ghana players are more hungry and will defeat hungary” – azaz a ghánaiak éhesebbek a sikerre és legyőzik Magyarországot, de a beírás gyártója azonnal jelezte, hogy esze ágában sem volt szóviccet gyártani, és a tiszteletlenség is távol áll tőle.

Egy másik ghánai szurkoló „szakmázik”, azt ecseteli, mennyire félelmetes az afrikai csapat támadószekciója, s szerinte idő kérdése, hogy a nagy nyomás alatt mikor roppan össze a magyarok védelme.

Németh Krisztián sok múlik (MTI/EPA)

Németh Krisztiánon sok múlik (MTI/EPA)

Aztán akad, aki több pontban összeszedte, hogy miért Ghána jut a döntőbe. Az egyik pont szerint azért, mert a magyar csapatból többen is hiányoznak majd az elődöntőről, ráadásul amíg az afrikaiak „fizikálisan messze a legjobbak a mezőnyben, addig a magyarok két hosszabbításos mérkőzésen van túl.”

„Gurusexy” emellett azt is írta: „Koman világklasszis, kiválóan passzol és remekül lát a pályán” – azt már mi tesszük hozzá: nagy kár, hogy a csapatkapitány kihagyja a keddi elődöntőt.
Hangsúlyozzunk, a hízelgő mondat ellendrukkertől származik.

Magyar hozzászólásból is bőven akad a FIFA fórumán.
„Attila, a hun gyermekei vagyunk, sírni fogsz, Magyarország nyer” – üzent egy magyar szurkolói ghánai „kollégájának”.

Egy másik amondó: „nem lesz itt törzsi tánc – amellyel a ghánaiak a góljaikat ünneplik a vb-n -, a magyarok nyernek 3-0-ra”. „Győzzetek nekünk, oly régen nyertünk már trófeát” – utalt egy beíró arra, hogy az utóbbi évtizedekben inkább kudarc, mintsem öröm érte a magyarokat a labdarúgás kapcsán.

„Mi fogunk nyerni” – szólt egy szerbiai magyar, jelezve, hogy Németh Krisztiánékért országhatáron kívül is szorítanak.

„Vbordignon” azzal zárta le az eszmecserét, hogy kár izgulni, mivel a végső győztes Brazília lesz: „Mindenki tudja, hogy a vb-cím ismét Brazíliáé lesz, senki másnak nincs erre esélye…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik