Élet-Stílus

Koman nélkül kell nyerni Ghána ellen

Nehéz helyzetben van Egervári Sándor és a magyar válogatott a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságának keddi elődöntőjét megelőzően: a legutóbbi két, egyaránt hosszabbításos mérkőzés okozta fáradtság leküzdése mellett ugyanis több alapemberét is pótolni kell Ghána ellen.

A kairói Nemzetközi Stadionban kedden 16:30 órakor a vb legjobb négy csapata közé egyedüli európaiként bejutott magyar együttes minden bizonnyal irányítója, Koman Vladimir hiányát érzi majd meg leginkább, ám a védelem egyik oszlopának, Szekeres Adriánnak a megfelelő helyettesét is muszáj megtalálni a vb-döntőbe jutás érdekében. Ráadásul a védekező középpályás Takács Péter sem léphet pályára.

“Koman eltiltása nagyon megnehezíti a dolgomat – mondta a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának a meccset – minden bizonnyal – csak a lelátóról figyelő Egervári Sándor szövetségi edző, aki dicsérte együttese következő riválisát. – Nagyon alaposan fel kell készülnünk. Ghána eddig bizonyította, hogy a torna egyik legjobb együttese.”

Koman négy gólt idáig a vébén (MTI/EPA)

Koman négy gólt idáig a vébén (MTI/EPA)

A szakember egyelőre még nem jelölte ki kezdőcsapatát. A vasárnapi tréningen kiderült, hogy az eltiltottak mellett sérülés miatt senki nem dől ki, mivel Simon Ádám felépült kisebb sérüléséből, míg az edzésen térdét fájlaló Dudás Ádámnak sincsenek komoly problémái. A foglalkozáson könnyített munkát végeztek azok, akik a Csehország elleni büntetőkkel megnyert nyolcaddöntőben és az olaszokkal szembeni hosszabbítás neggyeddöntőben főszerepet vállaltak, így többek között Németh Krisztián is.

“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy eddig eljutottunk – nyilatkozta Selas Tetteh, a kieséses szakaszban Dél-Afrika, majd a Koreai Köztársaság legjobbjait búcsúztató Ghána szövetségi edzője, aki nem csupán a keddi mérkőzést akarja megnyerni. – Mindent megteszünk, hogy elhódítsuk a trófeát, nem bukhatunk itt el.”

A magyar fiatalok számára az egyik legkomolyabb feladat minden bizonnyal a ghánaiak legjobbjának, a hatgólos Dominic Adiyiahnak a semlegesítése lesz.

u20-as világbajnokság, elődöntők

Magyarország-Ghána 16.30 (m1, Eurosport)
Brazília-Costa Rica 20 ó (Eurosport)

További program
Döntő: péntek 20 ó (Eurosport)

Bronzmeccs: péntek 17 ó (Eurosport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik