Élet-Stílus

Turnéra indul a Kolonics-kiállítás

Vasárnap zárult a budapesti Csepel Plazában a Kolonics, a sportlegenda elnevezésű kiállítás, amelyet a szervezők tájékoztatása szerint az elmúlt egy hónapban 19 ezren kerestek fel.

A tavaly, a pekingi olimpia előtt edzés közben elhunyt kétszeres olimpiai és 15-szörös világbajnok kenus, Kolonics György emlékére szeptember 10-én megnyitott tárlatot csaknem 100 általános iskolai osztály is megtekintette.

A kiállításon 30 tablón mutatták be a versenyző karrierjét, az érmeket és személyes tárgyait pedig 15 vitrinben állították ki. A tárlat egy hónapos nyitva tartása alatt elárverezték a Kolonics Emléklapátot, a befolyt összeget pedig kenus tehetségek támogatására fordítják.

A szervezőket közel 20 vidéki közösségi és művelődési ház, illetve önkormányzat kereste meg azzal, hogy szeretnék vendégül látni a kiállítást. A folytatásról a sportoló családja és a Kolonics György Alapítvány dönt.

“Én azt szeretném, ha a sportág bázisaiba, azaz Győrbe, Szolnokra és Szegedre eljutna ez a tárlat – mondta Angyal Zoltán, a kajak-kenusok korábbi szövetségi kapitánya, az alapítvány elnöke. – Koló emlékének ápolása mellett a szellemi hagyatékával is foglalkozunk kell, ezért a gyerekek egészségre nevelését szeretnénk kiterjeszteni az egész társadalom egészségtudatának, mozgásigényének javítására.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik