Élet-Stílus

Massa: ugyanaz a gazember vagyok

Felipe Massa hétfőn először tesztelt Forma-1-es autóval azóta, hogy júliusban életveszélyes sérüléseket szenvedett a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. A hétvégi orvosi vizsgálatok után biztossá vált, hogy a brazil idén már nem állhat rajthoz.

A brazil pilóta egy 2007-es Ferrarival gyakorolt Fioranóban, ahol előbb egy kör után a bokszba ment, a rövid kiállás után pedig visszatért a pályára, és több kört tett meg.

“Úgy éreztem magam az autóban mintha korábban nem történt volna velem semmi. Ugyanaz a gazember vagyok, aki voltam” – fogalmazott a tesztelés után Massa. “Nem volt semmi gondom a szememmel, ugyanolyan állapotban vagyok mint a balesetem előtt.”

Felipe Massa a múlt hetet a Ferrari központjában, Maranellóban töltötte, ahol erőnléti edzéseket végzett, és szimulátoron gyakorolt. A brazil a hétvégén Párizsba utazott, ahol az FIA – a Ferrari közlése szerint nem hivatalos – alkalmassági vizsgálatán is átment, de idén a pilóta már biztosan nem áll rajthoz.

A tavalyelőtti autóval körözött (MTI/EPA)

A tavalyelőtti autóval körözött (MTI/EPA)

“A teszt egyszerűen csak alkalom arra, hogy Massa visszatérjen a természetes közegébe, a versenypályára. A hétfői teszt fontos lépés, de semmiképpen sem jelenti a versenyzéshez a közeljövőben való visszatérést” – állt a csapat közleményében. “Felipe és a csapat a korábbi döntésnek megfelelően és a pozitív, de a versenyzéshez azért nem elégséges eredményű párizsi vizsgálatok után úgy döntött, hogy sietség nélkül, fokozatosan akar haladni. A Forma-1-es visszatérés várhat 2010-ig.”

Massa július 25-én a Hungaroringen szenvedett balesetet, mely után gyorsan gyógyult, két hete már gokartozhatott, a múlt hét elején pedig szimulátorban vezetett órákon át. A tavalyi világbajnoki sorozatban második helyen végzett sportoló sokáig reménykedett benne, hogy akár már az idén ismét újra versenyezhet, ám a hétvégén biztossá vált, hogy csak jövőre térhet vissza a Forma-1-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik