Élet-Stílus

Massa felépült, Glock nem versenyezhet

Súlyosabb Timo Glock, a Toyota német pilótájának a sérülése, amit még a szuzukai verseny időmérőjén szedett össze. Felipe Massa teljesen felépült, az orvosi vizsgálatok szerint akár már holnap versenyezhetne.

Nem indulhat a jövő heti Forma-1-es Brazil Nagydíjon a Toyota német pilótája, Timo Glock, aki a múlt heti, szuzukai futam időmérőjén balesetet szenvedett. Glockot a japán Kobajasi Kamui helyettesíti majd Brazíliában.

Glockot szedik ki a Toyotából (MTI/EPA)

Glockot szedik ki a Toyotából (MTI/EPA)

A 27 éves versenyző a célegyenes előtt, mintegy 200 km/órás sebességgel a gumifalba csapódott, és helikopterrel szállították kórházba. A lábszárán keletkezett mély seb miatt orvosai nem engedték elindulni a másnapi viadalon.

Bár a hét elején még úgy nyilatkozott, hogy néhány nap múlva teljesen rendben lesz, csapata vasárnapi közlése szerint közben kiderült, hogy a háta is megsérült az ütközés során, így nem lehet ott Interlagosban.

A júliusban, a Magyar Nagydíj időmérőjén fejsérülést szenvedett Felipe Massa az elmúlt hetet a Ferrari központjában, Maranellóban töltötte. A brazil pilóta erőnléti edzéseken vett részt, és szimulátoron is gyakorolt, majd pénteken Olaszországból Párizsba utazott, hogy részt vegyen a minden korábban megsérült versenyző számára kötelező FIA-vizsgálaton.

A Ferrari közlése szerint a párizsi Pitie Salpetriere kórházban pénteken és szombaton végzett vizsgálatok eredményei alapján Massa bal szeme száz százalékosan gyógyult. A sikeres szemészeti és neurológiai tesztek után a brazil a jövő héten – valószínűleg már holnap, ha csak az időjárás nem szól közbe – újra Forma-1-es autóba ül: a csapat fioranói házi pályáján vezet majd GP2-es slick gumikkal felszerelt 2007-es Ferrarit – a teszttilalom miatt ennél újabb modellel nem körözhet.

A jövő hétvégi Brazil Nagydíjon Massa csakis vendégként lesz majd jelen, és minden valószínűség szerint az októbert legvégén következő szezonzárón, az Abu Dzabi Nagydíjon sem versenyez, a visszatérés csak 2010-re várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik