Élet-Stílus

Magyar gólon ámulnak az U20-as világbajnokságon

Kiss Máté cseheknek lőtt gólja volt a U20-as labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapjának legszebb találata a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapja szerint.

A FIFA hivatalos honlapja szerint Kiss Máté góljánál nem akadt szebb a 20 éven aluliak világbajnokságának keddi játéknapján.

A 18 esztendős magyar középpályásnak 35 méterről „sült el” a lába a csehek elleni nyolcaddöntő 15. percében – miután nem talált megjátszható társat -, és Thomas Vaclik hiába igyekezett, nyújtózkodott a labda után, az a jobb felső sarokban landolt.

A keddi játéknap legszebb gólja:

A mérkőzést közvetítő Magyar Televízió – némileg elfogult riportere – a világbajnokság eddigi legnagyobb góljának nevezte Kiss „bombáját”.

A FIFA honlapja Gulácsi Péter teljesítményét a játéknap eseményeit összefoglaló cikkében is méltatta, megemlítve, hogy a kapus három büntető védésével növelte a „zsendülő hírnevét”.

A magyar válogatott drámai csatában, 2-2 után tizenegyesekkel győzte le a legutóbbi U20-as vb-n ezüstérmes cseheket, és a negyeddöntőben a tavalyi U19-es Európa-bajnokságon második Olaszország csapatával csap össze pénteken este 20 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik