Élet-Stílus

Kisteleki kalapot emelt

Kisteleki István, a magyar szövetség első embere az elmúlt évtizedek legnagyobb sikerének nevezte a nyolc közé jutást a 20 éven aluliak világbajnokságán, amelyen eddig 40 millió forintot fociztak össze maguknak Koman Vladimirék.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Csehország elleni győztes találkozó éjszakáján, itthonról gratulált a magyar válogatottnak a nyolc közé jutáshoz.

„A magyar labdarúgás elmúlt évtizedeinek legnagyobb sikerét könyvelhetjük el az egyiptomi vb-n immár negyeddöntős csapatunk fantasztikus eredményével, ezért mindenkit, aki részese ennek a rendkívüli eredménynek, maximális elismerés illet!” – nyilatkozta az elnök az MLSZ hivatalos honlapjának.

Eddig 40 milliót kasszíroztak

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi tájékoztatása alapján eddig 40 millió forintot focizott össze magának Egyiptomban az U20-as válogatott. A csoportelsőségért 20 millió forint járt, ahogy a sikeres nyolcaddöntőért is.
A folytatásban is minden továbbjutás 20-20 milliót ér.

Magyarország-Csehország 2-2, büntetőkkel 4-3

Egervári Sándor szövetségi edző a büntetőpárbajban megnyert találkozó után nem vállalkozott szakmai elemzésre, azt későbbre tartogatja. „Most örüljünk, élvezzük ki a sikert” – mondta.

„Talán érthető, ha egy ilyen mérkőzés után az érzelmek dominálnak, ezért kérem, mindenki értse meg, ha most csak annyit mondok: Magyarország neve a világ legjobb nyolc csapata között szerepel” – jegyezte meg boldogan a korábban az MTK-val és a Dunaújvárossal is bajnokságot nyert tréner.

A magyar csapat az 1985-ös U17-es vb óta először került a nyolc közé FIFA-rendezvényen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik