Élet-Stílus

Gulácsi a hős, csak a nevét nem tudják leírni

A csehek ellen három büntetőt hárító Gulácsi Pétert méltatja az U20-as vb honlapja, a szerző azonban nem tudja helyesen leírni a magyar kapus nevét.

Gulácsi Péter sztár lett, ahogy a vb hivatalos honlapjának tudósítja fogalmazott: a Liverpool 19 éves kapusa Magyarország hősévé vált, miután a keddi, Csehország elleni nyolcaddöntőt lezáró büntetőpárbajban három (!) tizenegyest is hárított.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ha a magyar kapus így folytatja, akkor minden bizonnyal a hasonló – méltató – cikkek szerzője megtanulja helyesen leírni a nevét, ez most nem mindig sikerült – a nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalos weboldala több helyütt Peter Gulascinak nevezi a tehetséges hálóőrt.

Gulácsi bravúrjai

A tudósító arról már helyesen számol be, hogy Gulácsi Lukas Marecek, Jan Moravek és Radim Reznik büntetőjét hárította, ezzel a magyar csapat az 1985-ös U17-es világbajnokság után először került a nyolc közé FIFA-rendezvényen, miközben a legutóbbi U20-as vb-n ezüstérmes csehek indulhatnak haza.

A magyar válogatott a negyeddöntőben a spanyolokat búcsúztató olasz alakulattal találkozik pénteken 20 órától.

S ami azt illeti, van miért visszavágni az itáliaiaknak, hiszen ők állították meg az akkor még Sisa Tibor által irányított magyar együttest a tavalyi U19-es Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik