Élet-Stílus

Kirúgták a volt olasz kapitányt

Roberto Donadonit kedden menesztették az SSC Napoli labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A volt olasz szövetségi kapitányt Walter Mazzarri, a Sampdoria korábbi mestere váltja a kispadon.

Hét fordulóban mindössze hét pontot szerzett a nápolyi csapat az olasz bajnokságban. A gyenge szereplést megelégelték a klub vezetői, és a várakozásoknak megfelelően elküldték a csapatot hét hónapja irányító Donadonit. „Ez volt a szükséges döntés. Szeretnénk megköszönni a tréner munkáját” – mondta szűkszavúan Aurelio De Laurentis, a Napoli klubelnöke.

Kirúgták a volt olasz kapitányt 1

„A keddi naptól fogva Walter Mazzarri a Napoli edzője” – olvasható az egyesület honlapján. A Reggina és a Sampdoria volt mestere olasz lapjelentések szerint két évre írt alá új munkáltatójához. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a 48 éves szakember állítólag évente 1,5 millió eurót vihet haza.

„Komoly változásokra van szükség, hogy megállítsuk a csapat szétesését. Szeretnénk lefektetni egy újabb sikeres ötéves időszak alapjait. Ehhez a megfelelő ember Mazzarri lehet” – indokolta döntését a klubelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik