Élet-Stílus

A City megbotlott Birminghamben – videó

A Manchester City 1-1-es döntetlent játszott hétfő este az Aston Villa otthonában. A birminghamiek gólját a nyáron éppen a Citytől érkezett Richard Dunne szerezte.

A Premier League 8. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén Richard Dunne már a 15. percben „bosszút állt” azért, hogy kilenc éves szolgálat után nyáron nem marasztalták a Citynél, amelynek csapatkapitánya is volt. A 30 éves ír védő James Milner jobboldali szögletét követően – az Aston Villa mezét éppen a Cityére cserélő Gareth Barry mellől – fejelt a hálóba.

Erre a gólra a 67. percben válaszolt a nyáron alaposan megerősített Manchester City: Emmanuel Adebayor átadása után Craig Bellamy 7 méterről bombázott a léc alá, beállítva ezzel az igazságosnak mondható 1-1-es végeredményt.

Aston Villa-Manchester City 1-1

Az Aston Villa és a City egyaránt először játszott döntetlent a szezonban, előbbi a hetedik, utóbbi a negyedik helyen áll az angol bajnokság tabelláján.

„Az eredmény miatt csalódott vagyok, a játékunkkal ugyanakkor teljes mértékben elégedett lehetek, mivel fantasztikusak voltunk” – mondta Martin O’Neill, a hazaiak szakvezetője.

„Sok csapatnak lesznek gondjai itt, Birminghamben, mi viszont talán nyerhettünk is volna. Ezzel együtt nagyszerűen kezdtük az idényt” – nyilatkozta Mark Hughes, a City menedzsere.

Premier League, 8. forduló:


Aston Villa-Manchester City 1-1 (1-0)


Gól: Dunne (15.), illetve Bellamy (67.)

Korábbi eredmények:

Chelsea-Liverpool 2-0
West Ham-Fulham 2-2
Everton-Stoke City 1-1
Arsenal-Blackburn 6-2
Manchester United-Sunderland 2-2
Wolverhampton-Portsmouth 0-1
Hull City-Wigan Athletic 2-1
Bolton-Tottenham 2-2
Burnley-Birmingham City 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik