Élet-Stílus

Újabb helyeken kell fizetni a parkolásért

Több mint nyolcezer parkolóhely válik fizetőssé a IX. és a XIII. kerületben.

Új parkolóhelyeket jelölnek ki fizetőssé a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. megbízásából Budapesten. A XI. és a XIII. kerületben festik majd a helyeket, szerelik az automatákat. Érdemes figyelni a helyszíneken, mert a novemberig tartó munkálatok alatt tilos lesz a kijelölt – mindig változó – helyeken megállni, a mégis ott található autókat elvontatják a helyszínről.

A művelet során 130 új parkolójegy-kiadó automatát szerelnek fel és 3600 új parkolóhelyet festenek fel a XIII. kerületben, a Dráva utca-Váci út-Árpád híd-Duna, valamint az Árpád híd-Váci út-Rákos-patak-Duna által határolt területen.

A IX. kerületben 80 automatát telepítenek és 2600 parkolóhelyet festenek fel. Itt a Bokréta utca-Üllői út-Haller utca-Mester utca, valamint a Haller utca-Soroksári út-Tóth Kálmán utca-Mester utca által határolt terület válik fizetőssé.

Hamarosan a Béke út-Petneházy u.-Reitter Ferenc utca-Szegedi út által határolt területen, illetve a Rákos-patak-Göncöl u.-Szekszárdi út-Váci út által határolt részen is bőszen dobálhatjuk a pénzt az ott felállításra kerülő 98 darab automatába. 2400 parkolóhely lesz fizetős.

Legutóbb augusztus végén vált fizetőssé egy terület, akkor a Margit hídtól északra lévő Pesti alsó rakparton szereltek fel automatákat. Az különösen pikáns volt, hiszen P+R parkolókat szüntettek meg emiatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik