Élet-Stílus

Elzavarnák a szurkolók a Fradi-trénert

Az Újpest elleni vesztes derbit követően csütörtökig szabadnapot kaptak a Fradi játékosai, és a tréner is hazautazott, a hét második felében csatlakozik a kerethez. A szurkolók többsége elzavarná az angol szakembert, és vele együtt jó néhány „falábú” idegenlégióst.

Három évet vártak a Fradi-szurkolók arra, hogy a másodosztályba visszasorolt kedvenceik összemérhessék erejüket az Újpesttel. 1265 nap után szombat este csapott össze az élvonalban a két csapat a Szusza Ferenc Stadionban, és bár a zöld-fehérek vezetést szereztek, végül pont nélkül távoztak.

A szurkolók szerint ennek elsősorban az alkalmatlan tréner és a hazai élvonalhoz nem méltó játékoskeret az oka. A zöld-fehérek elfogadhatatlannak tartják, hogy a derbit követően a vezetőedző, Bobby Davison egyszerűen eltűnt, és a pályaedzőjét küldte a sajtótájékoztatóra. Az angol szakembernek az a döntése is felhördülést okozott, hogy csütörtökig szabadnapot adott a játékosoknak, és ő maga is elhagyta az országot.

A derbi képei

A derbi képei

Az egyik szurkolói oldalon szinte minden második hozzászóló Davison távozását követeli (Bobby go home!), ugyanakkor abban is nagy az egyetértés, hogy a jelenlegi kerettel esélytelen a bajnokság megnyerésére a Fradi.

„Szerintem Bobby jó edző… volt a másodosztályban, szerintem az NBIII-as csapatunkhoz át lehetne rakni. És vihetné magával a spanyol szuperfocistáit is” – írja az egyik csalódott drukker. „Semmi motiváció nem látszik rajta, egy cseppet sem látszik hogy együtt él a játékkal! Aztán a meccs után bevágja az óvodás stílust és játssza a sértődöttet!” – így egy másik drukker.

A tréner taktikáját is sokan bírálják. Véleményük szerint Davison meccs közben képtelen, rezzenéstelen arccal üli végig a meccseket, és a Fradi góljainál sem örül. „Fogalma sincs a fociról vagy a Fradiról. A mérkőzésen játszani kellene és nem túlesni rajta – lehetőleg nagy vereség nélkül.”

Elzavarnák a szurkolók a Fradi-trénert 2

Természetesen határozott véleményük van arról is a szurkolóknak, hogy kinek kellene irányítania a kispadról. A legtöbben Nyilasi Tibor visszatérésének örülnének, ugyanakkor azzal szinte mindenki tisztában van, hogy erre gyakorlatilag semmi esély nincsen. „Még mindig a Nyilasiban látom az egyetlen megoldást. Ő talán kitakarítaná a csapatot és mehetne neki a két három év bizalom.”

Van, aki szerint nem is a trénerrel van a legnagyobb baj, hanem a többi élvonalbeli magyar csapathoz képest is gyenge kerettel. „Egy csomó hulladék játszik a csapatban, és semmi de semmi elképzelés nincs a játékunkban”, „Sajnos nagyon gyenge ez a Fradi! Nem tudom, hogy mikor lesz újra csapatunk! El vagyok keseredve, mert az ősi ellenfél megint legyőzött minket, teljesen megérdemelten! Hogy dobogna Fradi-szív ennyi légiósban? Gyenge!” – olvasható a zöld-fehér egyesület honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik