Élet-Stílus

Decsi dobogós a vívó-világbajnokságon

A kardozó Decsi Tamás bronzérmes lett a törökországi vívó-világbajnokságon. A női párbajtőrözők között a 10. helyen végzett Szász Emese volt a legjobb magyar.

A csapatban két évvel ezelőtt világbajnokságot nyert magyar kardozó az iráni Sormaszt Abedini, a fehérorosz Valerij Prijemka, a spanyol Jorge Pina, valamint a román Gelu Florin Zalomir legyőzésével jutott el be a vb elődöntőjébe, ahol a szintén román Rares Dumitrescutól 15-10-es vereséget szenvedett.

Decsi a dobogón (MTI/EPA)

Decsi a dobogón (MTI/EPA)

Decsi Tamás nagyszerűen kezdett a döntőbe jutásért rendezett összecsapáson, 4-1-re meglépett – többek között két szép csuklóvágással -, előnye azonban hamar elolvadt, az egyperces szünet már a román vívó 8-6-os vezetésénél kezdődött.

A pihenő után nem sokkal Dumitrescu még kedvezőbb helyzetbe került (7-10), de Decsi felzárkózott egy tusnyira, sőt utol is érte ellenfelét, aki azonban vidóvisszajátszást kért, és a bírák neki adtak igazat.

Ezzel ahelyett, hogy 10-10 lett volna, 9-11-re módosult az állás, majd következett három gyors, határozott román tus, és ezzel elúszott az asszó. Decsi még egyszer eredményesen vágott, de Dumitrescu hamarosan az utolsó tust is bevitte.

Decsi Tamás

„Éremért jöttem a világbajnokságra, ez végül is összejött, de nem lehetek maradéktalanul elégedett, mert ritkán adatik meg az embernek, hogy a győzelem közelébe kerül.
Az elődöntőben két fordulópont volt, úgy érzem, kétszer tévedtek a káromra, először még a szünet előtt, amivel 6-8-lett az állás, azután pedig 9-10-nél. Utóbbival lélektani előnybe került Rares Dumitrescu, aki egyébként is az egyik esélyes volt, miután idén három Világkupát megnyert”

Az orosz Ljubov Sutova nyerte a női párbajtőrözők egyéni versenyét hétfőn, a törökországi vívó-világbajnokságon.
A legjobb magyar, Szász Emese a 10. helyen végzett.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik