Élet-Stílus

Cruyff: túlzás Messi 2016-ig szóló szerződése

Johan Cruyff, a Barcelona egykori legendás alakja nem tartja valami jó húzásnak, hogy a katalán klub 2016-ig szerződést hosszabbított az argentin Lionel Messivel.

A Barcelona egykori kiválósága, későbbi sikeres vezetőedzője nem híve a hosszú távú szerződéseknek. Az El Periodico című lapban megjelenő rovatában azt írta: a labdarúgók könnyen elkényelmesedhetnek, ha évekre előre biztosítva van a jövőjük.

A megoldás szerinte az lenne, ha akár évente történne a hosszabbítás, amennyiben a játékos a teljesítményével rászolgált arra. Johan Cruyff a véleményét annak kapcsán fogalmazta meg, hogy a Barcelona a közelmúltban 2016-ig magához láncolta legjobbját, az Aranylabda-várományos Messit, akinek a kivásárlási árát 250 millió euróban határozta meg.

Messi 2000 óta tartozik a Barcelonához (MTI/EPA)

Messi 2000 óta tartozik a Barcelonához (MTI/EPA)

Cruyff szerint ezzel a Barcelona Florentino Pérez és a Real esetleges jövőbeli kivásárlási akcióját akadályozta meg.

„Túlzónak tartom, hogy 2016-ig kötöttek Messivel szerződést. Megérdemli, hogy a legjobban keresők között legyen, de három vagy négy évvel kellett volna vele hosszabbítani, és ha később egy-egy szezon végén továbbra is meg van a közös szándék a folytatásra, mindig egy újabb évvel megtoldható lett volna a kontraktus” – írta az egykori kiváló labdarúgó és szakvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik