Élet-Stílus

Készültek a rendőrök – videó az UTE-Fradiról

Szabadlábon védekezhet az a négy ember, akit szombaton az Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés során állítottak elő a rendőrök. A szurkolók összecsapását sikerült megakadályozni, a mérkőzés közben öt rendőr sérült meg könnyebben.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a biztosítási feladatok ellátása során a négy emberből hármat garázdaság, pirotechnikai eszközzel visszaélés, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértése miatt, valamint egy férfit visszaélés kábítószerrel bűncselekménye miatt állítottak elő.

A tájékoztatás szerint a mérkőzés közben öt rendőr sérült meg könnyebben, mindannyian a szurkolók által használt különböző pirotechnikai eszközöktől. Hárman halláskárosodást szenvedtek a hanggránátoktól, a másik két kolléga petárdáktól sérült.

A BRFK közlése szerint a rendőrök a szombat délutáni órákban sikerrel akadályozták meg, hogy a Ferencváros és az Újpest szurkolói a stadionon kívül összecsapjanak. A XI. kerületben került sor egy kisebb atrocitásra a Gellért téren, ahol két szurkoló könnyebben megsérült – olvasható a közleményben.

A rendőrök a Népligettől kísérték a Ferencváros szurkolóit, akik a számukra biztosított metrószerelvényt megrongálták, ami miatt a BRFK rongálás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, ismeretlen tettesek ellen.

Újpesten a rendőrök mindent megtettek annak érdekében, hogy a két szurkolótábort el tudják választani egymástól, nem került sor a két tábor összecsapására. A mérkőzés előtt nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz került lefoglalásra – áll a rendőrségi közleményben.

A Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban tartott 205. örökrangadón az Újpest 2-1-re nyert a Ferencvárossal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik