Élet-Stílus

Sarapova ismét a csúcson

Az orosz Marija Sarapova visszatérése után először nyert WTA-tornát, miután szombaton a tokiói döntőben a szerb Jelena Jankovics feladta a mérkőzésüket.

A sérülés miatt tíz hónapot kihagyó orosz szőkeség március visszatérése után először nyert tornát, Tokióban ért fel a csúcsra, miután a hetedik helyen kiemelt Jelena Jankovics az első szett végén bedobta a törülközőt a viadal döntőjében.

Sarapova már 20 tornagyőzelmet számol (MTI/EPA)

Sarapova már 20 tornagyőzelmet számol (MTI/EPA)

A szerb játékos a csuklóját fájlalta, ezért Sarapova 5:2-es vezetésénél ápolást kért, ezután ugyan visszatért a pályára, de miután elveszítette a nyolcadik játék első két labdamenetét, úgy döntött, neki ebből elég volt, s feladta a mérkőzést.

Sarapova ezt megelőzően 2008 áprilisában örülhetett utoljára tornagyőzelemnek. „Kicsit azért csalódott vagyok, hogy így zárult le a mérkőzés, de a szezon végén sajnos előfordulnak sérülések. Minél gyorsabb gyógyulást kívánok Jelenának” – mondta az idő előtt véget ért döntő után az orosz hölgy.

Czink főtáblás Pekingben

Czink Melinda feljutott a 4,5 millió dollár összdíjazású pekingi tenisztorna főtáblájára, ahol az alanyi jogon részt vevő Szávay Ágnes az ukrán Aljona Bondarenko ellen kezd.

Tokió, női torna, döntő:
Sarapova (orosz)-Jankovics (szerb, 7.) 5:2 – feladta

Peking, női torna, selejtező, 2. forduló:
Czink (3.)-Voszkobojeva (kazah, 13.) 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik