Élet-Stílus

Csoportelsőként zártak Némethék – videó

A magyar válogatott 2-0-ás győzelmet aratott szombaton az Egyesült Arab Emírségek csapata felett, és ezzel csoportelsőként jutott be a nyolcaddöntőbe a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán.

A mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott rivális kezdett jobban, az első negyedórában több veszélyes akciót is vezetett, ám játékosai a kapu előtt határozatlanok voltak.

A Honduras elleni háromgólos vereséggel kezdő, a második körben ugyanakkor Dél-Afrikát 4-0-ra elpáholó magyar csapat egy kontratámadás végén Németh Krisztián góljával szerezte meg a vezetést.

A sérüléséből visszatért csatár Futács passzával lépett meg, lerázta a védőjét, majd elrúgta a labdát a kapus mellett.

A rivális még magához sem tér, Koman Vladimir máris megduplázta az előnyt, miután éles szögből leadott, egy védőn megpattant lövése után a hálóban landolt a labda.

Magyarország-Egyesült Arab Emírségek 2-0

A második félidőben Egervári Sándor együttese az eredmény tartására törekedett, s mivel a magyar védelem szinte minden szituációban biztosan állt a lábán, megnyerte a mérkőzést.

A csoport másik találkozóján Dél-Afrika legyőzte Hondurast, így a második magyar siker az első helyet jelentette a csoportban.

F csoport, 3. forduló:
Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 (2-0)
Alexandria, Alexandria Stadion, v.: O’Leary (új-zélandi)
Gól: Németh (19.), Koman (22.)
Magyarország: Gulácsi – Szekeres A., Debreceni, Szabó J., Présinger – Takács P. (Dudás, 90.), Simon Á. (Zámbó, 75.), Koman, Kiss M. – Futács, Németh (Varga, 62.)
Egyesült Arab Emírségek: J. Abdulrahman – Ahmed, al-Kamali, Fajez, Szurur (Husszain, 46.) – A. Abdulrahman, Fardan (Dzsamal Atik, 46.), Favzi, Szankur (Avana, 46.) – Kalil, Mabkut

Dél Afrikai köztársaság-Honduras 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont – továbbjutott
2. Egyesült Arab Emírségek 4 (3-4) – továbbjutott
3. Dél-afrikai Köztársaság 4 (4-6) – továbbjutott
4. Honduras 3 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik