Élet-Stílus

Klímadal készült világsztárokkal

Kofi Annan közel hatvan művész részvételével készítette el zenei petícióját egy éghajlatváltozás elleni kampány részeként. A Beds are Burning című dal feldolgozása csütörtökön debütált Párizsban, ám a videoklip közel egy hónapja megtekinthető online.

Marion Cotillard, Milla Jovovich és Bob Geldof mellett többek között Fergie, Vincent Perez, a Scorpions és a klipben kisebb fáziskéséssel daloló Duran Duran–os Simon Le Bon is igent mondott a Kofi Annan által vezetett Global Humanitarian Forum által támogatott videó kampányra – írta a Telegraph. A kezdeményezés nem titkolt célja hatást gyakorolni a decemberben esedékes koppenhágai klímatalálkozó résztvevőire, ahol – reményeik szerint – korszerű és szigorú nemzetközi egyezség fog születni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátáscsökkentéséről.

Kofi Annan az éghajlatváltozást és az az elleni küzdelmet a legnagyobb humanitárius feladatnak nevezte, amellyel az emberiség eddig szembesült. „A klímaváltozás egy igazságtalanságokkal teli kihívás. A világ leginkább fejlett gazdaságai felelősek az üvegházhatást okozó gázok túlnyomó többségének kibocsátásáért, mégis a szegény, legkevésbé fejlett országok szenvedik el ennek legsúlyosabb hatásait” – hangsúlyozta az ENSZ volt főtitkára.

Kofi Annan elmondása szerint minél szélesebb tömeget kívántak megszólítani, így online kampány is indult. A „Tck Tck Tck: Campaign for Climate Justice”, ahol a hivatalos klímadal letöltésével minden felhasználó kifejezheti támogatását. Az újítás sikeresnek bizonyult, hiszen eddig több mint egy millióan iratkoztak fel a támogatói listára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik