Élet-Stílus

Az eső kibabrált a Forma-1-es mezőnnyel

A víz volt az úr Szuzukában, a Japán Nagydíj első két szabadedzésén. A délutáni gyakorlás során a versenyzők az eső miatt alig húsz percet időztek a pályán.

Az eső az első szabadedzésen még csak megnehezítette, a második gyakorlás során viszont csaknem lehetetlenné tette a pilóták dolgát a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján.

Délelőtt Heikki Kovalainen volt a leggyorsabb a vizes szuzukai pályán, a McLaren-Mercedes finn pilótája – a hazai szurkolók nagy bánatára – az utolsó pillanatban került Nakadzsima Kazuki elé, míg a másik japán, a Toyota csapatánál a beteg Timo Glockot helyettesítő Kobajasi Kamui a 19. helyen végzett.

Az összetettben éllovas Jenson Button – aki akár már vasárnap világbajnok lehet – mindössze a 18. lett, üldözője és egyben csapattársa, Rubens Barrichello ellenben a 9. időt autózta.

Kovalainenhez hasonlóan az edzés végén „villantott” Giancarlo Fisichella, aki a negyedik helyen végzett, ekképp négy helyet vert a Ferraritól a szezon végén búcsúzó Kimi Raikkönenre.

Az eső kibabrált a Forma-1-es mezőnnyel 1

A finn azonban a második edzésen visszavágott, igaz, az „özönvíz” miatt az erőviszonyokat illetően a második gyakorlásból sok következtetést aligha lehet levonni.

A győztes – a délelőtt is jól teljesítő, akkor harmadik – Adrian Sutil (1:47.261) ideje jócskán elmaradt Kovalainen eredményétől (1:40.356).

A finn pilóta egyébként nem is hajtott az aszfaltra délután, és Button és Barrichello is a bokszban maradt. Persze a többiek sem nagyon erőltették a szakadó esőben való kocsikázást: a leglelkesebb Jaime Alguersuari is mindössze 11 kört tett meg.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik