Élet-Stílus

Papírforma Madridban, meglepetés Milánóban – videó

A Real Madrid az Olympique Marseille-t is két vállra fektette, az AC Milanon viszont nagy meglepetésre kifogott az újonc FC Zürich, míg Münchenben döntetlennel zárult a rangadó a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.

Gól nélküli rangadó

Nem született gól a játéknap rangadóján: a Bayern és a Juventus megosztozott a pontokon. Az első félidőben a bajor csapat volt aktívabb, de Buffonon nem tudott kifogni, pedig a 35. percben egy szöglet után Klose kétszer is próbálkozott. Átellenben Diego és Camoranesi ijesztgette Buttot, a kapus azonban nem esett kétségbe, mindkét próbálkozást védte.

A második félidőre szinte teljesen ellaposodott a játék, említésre méltó jelenet is csak elvétve akadt. Ribéry beadása az egyik ilyen, csakhogy Klose nem tudta hálóba küldeni a labdát. A másik oldalon leginkább Iaquinta csipkedte magát. A 65. percben túlságosan is lelkes is volt, hiszen estében ellőtte a labdát az érkező Trezeguet elől, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, a hajrában pedig fordulásból lőtt a kapu mellé.

A Bayern-hívek számára talán a döntetlennél is elkeserítőbb, hogy Robbent sérülés miatt az első félidőben le kellett cserélni.

Bayern-Juventus 0-0

A csoport másik mérkőzésén, a Girondins Bordeaux és a Maccabi Haifa találkozóján egy gól és egy piros lap volt a termés. Az előbbi Ciani nevéhez fűződik, aki a 82. percben fejjel juttatta a kapu bal oldalába a labdát egy baloldali szöglet után, és ezzel három ponthoz segítette a francia bajnokot. Az izraeliek nem csak a meccset, hanem Kayalt is elveszítették. A nevezett futballistát ugyanis a 88. percben kiállította a játékvezető.

Bordeaux-Maccabi Haifa 1-0




Hátrányból nyert a Manchester United

Az első fordulóban egyaránt győztes Manchester United és a Wolfsburg csatájából az angol bajnok került ki győztesen. A vendégek kezdeti fölényét követően a MU a félidő derekán átvette az irányítást, de a gólzsák csak a második félidőben nyílt ki. Az 56. percben Gentner beadása után Dzeko fejjel mattolta Kuszczakot, ezzel vezetett a német bajnok – de nem sokáig. Giggs szabadrúgása megpattant Gentneren, így az 59. percben ismét munkához láthatott az eredményjelző kelezője.

Carrick nagyszerű lövésével a Manchester United győzelmet is megszerezte, Sir Alex Fergusonnak így csak Owen sérülése miatt főhet a feje. A sérülékeny csatárt ágyékfájdalmai miatt kellett idő előtt lecserélnie a „vörös ördögök” menedzsere.


Manchester United-Wolfsburg 2-1

A csoport másik CSZKA Moszva két pazar góllal intézte el az orosz fővárosban vizitáló Besiktast. A 7. percben Dazgojev 25 méterről pókhálózta ki a jobb felső sarkot, majd a 61. percben Kraszics egy szóló végén talált be. A Besiktasnak esélye sem volt a pontszerzésre, de legalább a becsületgólt megszerezte.

CSZKA Moszkva-Besiktas 2-1

Bombameglepetés a San Siróban

Az AC Milan nagy meglepetésre hazai pályán bukott el a BL-újonc FC Zürich csapatával szemben. Az olasz együttes ugyan többet birtokolta a labdát, s többször is próbálkozott lövéssel, mint az előzetesen esélytelenebbnek vélt svájci ellenfele, de képtelen volt a kapuba találni, hiába erőlködött.

A Zürich viszont betalált, Tihinen a 10. percben nem is akármilyen góllal rukkolt elő: 33 éves finn labdarúgó egy szögletet követően sarokkal (!) küldte a labdát a bal alsóba. A Milan ugyanakkor veresége ellenére, jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi a tabellán a svájci alakulatot.

AC Milan-Zürich 0-1

A Real Cristiano Ronaldo vezetésével intézte el a Madridban fellépő Marseille-t. Az első félidőben is fölényben játszó hazaiak a második félidőre tartogatták a gólokat. Az első fordulóhoz hasonlóan a portugál aranylabdás ezúttal is duplázott.

Előbb egy egy kiugratása során okosan gurította el a labdát a felugró kapus alatt, majd Benzema asszisztálása mellett közelről talált be. A világ legdrágább futballistája két gólja között kiállíttatta Diawarát, egyúttal tizenegyest harcolt ki, amelyet a szintén nyáron szerződtetett brazil Kaká váltott gólra.

Real Madrid-Marseille 3-0

Cipruson is Anelka volt a főszereplő

Amíg Madrid egyik felében csupa móka és kacagás az élet, addig a spanyol főváros másik alakulatnál kezdhetik kongatni a vészharangokat. Az augusztus 25. óta nyeretlen Atlético Madrid ugyanis simán kikapott Portóban. A hazaiak a hajrában törték meg a spanyol csapat ellenállását: a 18 éves David De Gea ugyan védte Hulk lövését, de a labda visszakerült a brazil játékoshoz, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Falcaót.

A 83. percben már akár Bruno Alves is beállíthatta volna a 2-0-ás végeredményt, a portugál válogatott védő fejese után azonban a kapufán csattant a labda, így a kipattanót gólra váltó Rolando adta meg a kegyelemdöfést az Atléticónak.

FC Porto-Atlético 2-0

A Chelsea második mérkőzését is megnyerte, és ahogy két hete az FC Porto ellen, úgy a Bajnokok Ligájában az első hazai mérkőzését játszó APOEL Nicosiával szemben is Anelka volt a döntnök. A francia támadó 16 méterről csavart a kapu jobb felső sarkába. A ciprusiak az első félidőben nem jelentettek veszélyt Cech kapujára, a második félidőben viszont két helyzetük is akadt, de még várat magára a klub első BL-gólja.

APOEL-Chelsea 0-1

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:


A csoport:


Bayern München (német)-Juventus (olasz) 0-0

München, Allianz-Arena, v.: Webb (angol)

Bordeaux (francia)-Maccabi Haifa (izraeli) 1-0 (0-0)

Bordeaux, Stade Chaban-Delmas, v.: Braamhaar (holland)

Gól: Ciani (82.)
Kiállítva: Kayal (88., Maccabi Haifa)



Az állás:

1. Bayern München 4 pont (3-0)
2. Girondins Bordeaux 4 (2-1)
3. Juventus 2
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)-Besiktas (török) 2-1 (1-0)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v: Mejuto Gonzalez (spanyol)

Gól: Dzagojev (7.), Krasics (61.), illetve Koybasi (92.)

Manchester United (angol)-Wolfsburg (német) 2-1 (0-0)

Manchester, Old Trafford, v.: Kassai (magyar)

Gól: Giggs (59.), Carrick (78.), ill. Dzeko (56.)

Az állás:

1. Manchester United 6
2. VfL Wolfsburg 3 (4-3)
3. CSZKA Moszkva 3 (3-4)
4. Besiktas 0

C csoport:


AC Milan (olasz)-FC Zürich (svájci) 0-1 (0-1)

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza, v.: Meyer (német)

Gól: Tihinen (10.)

Real Madrid (spanyol)-Marseille (francia) 3-0 (0-0)

Madrid, Santiago Bernabéu, v.: Hansson (svéd)

Gól: Cristiano Ronaldo (58., 64.), Kaká (61., 11-esből)

Kiállítva: Diawara (60., Marseille)

Az állás:

1. Real Madrid 6
2. AC Milan 3 (2-2)
3. FC Zürich 3 (3-5)
4. Olympique Marseille 0

D csoport:


APOEL Nicosia (ciprusi)-Chelsea (angol) 0-1 (0-1)

Nicosia, GSP Stadion, v.: Layec (francia)

Gól: Anelka (18.)

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (0-0)

Portó, Estádio do Dragao, v.: Rizzoli (olasz)

Gól: Falcao (75.), Rolando (82.)

Az állás:

1. Chelsea 6
2. FC Porto 3
3. APOEL Nicosia 1 (0-1)
4. Atlético Madrid 1 (0-2

—-Keddi eredmények—-

E csoport:

Debreceni VSC-Olympique Lyon (francia) 0-4
Fiorentina (olasz)-Liverpool (angol) 2-0



Az állás:

1. Olympique Lyon 6 pont
2. Fiorentina 3 (2-1)
3. Liverpool 3 (1-2)
4. Debrecen 0

F csoport:

Rubin Kazany (orosz)-Inter (olasz) 1-1
Barcelona (spanyol)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-0

Az állás:

1. Barcelona 4 pont
2. Dinamo Kijev 3
3. Internazionale 2
4. Rubin Kazany 1

G csoport:

Unirea Urziceni (román)-VfB Stuttgart (német) 1-1
Glasgow Rangers (skót)-Sevilla (spanyol) 1-4

Az állás:

1. Sevilla 6 pont
2. VfB Stuttgart 2
3. Unirea Urziceni 1 (1-3)
4. Glasgow Rangers 1 (2-5)



H csoport:

Arsenal (angol)-Olympiakosz (görög) 2-0
AZ Alkmaar (holland)-Standard Liege (belga) 1-1



Az állás:

1. Arsenal 6 pont
2. Olympiakosz 3
3. Standard Liege 1 (3-4)
4. AZ Alkmaar 1 (1-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik