Élet-Stílus

Megalázta Forlanékat a Barca – videó

A katalán sztárcsapat eljátszadozott az Atléticóval, és látványos gólokkal aratott magabiztos győzelmet. A Santander, a Sevilla és az Espanyol idegenben nyert, az újonc Tenerife súlyos verést kapott Mallorcán.

Hét spanyol csapat lépett pályára a nemzetközi kupákban, ennek ellenére a 3. forduló felét már szombaton lejátszották a spanyol bajnokságban. Hét közben egyik hispán gárda sem kapott ki, igaz a Barcelona és az Atlético is csak gólnélküli döntetlenre volt képes: a katalánok az Inter otthonában, a fővárosiak pedig hazai pályán a ciprusi APOEL ellen.

A két együttes formája közti különbség szombat esti összecsapásán is meglátszott: a katalánok az első félidőben látványos játékkal szétszedték ellenfelüket. Az első két fordulóban is betaláló Ibrahimovic már a 2. percben megadta a mérkőzés alaphangját.

Negyedóra elteltével Messi is feliratkozott a góllövők listájára, majd 30 méterről Alves lőtt hatalmas szabadrúgásgólt. A félidő utolsó perceiben Messi Keitával rúgatott egyet, majd a Barca-védelem megingását kihasználva Agüero szépített.

A fordulás után a hazaiak látványosan visszavettek a tempóból, de így is uralták a meccset. A hajrában aztán egy kicsit felpörögtek az események: előbb Forlan szépített, majd a ráadás pillanataiban az Aranylabda-várományos Messi állította be az 5-2-es végeredményt.

A Sevillától kikapott hazai pályán Vadócz Krisztián csapata. Az Osasuna trénere 80. percben csereként küldte pályára a magyar válogatott középpályást. Az Espanyol fordulatos meccsen szerezte meg első szezonbeli pontjait a La Coruna vendégeként, a Santander is idegenben győzött, az újonc Tenerife pedig négy gólt kapott Mallorcán.

Mallorca-Tenerife 4-0

Deportivo La Coruna-Espanyol 2-3

Osasuna-Sevilla 0-2

Primera División, 3. forduló:
Málaga-Racing Santander 1-2 (0-1)
Gól: Duda (72.), illetve Arana (37.), Morris (80.)

Osasuna-Sevilla 0-2 (0-1)
Gól: Negredo (37.), Kanoute (71.)
Piros lap: Fernandez (82., Osasuna)

Deportivo La Coruna-Espanyol 2-3 (1-2)
Gól: Adrian (28.), Lassad (76.), illetve Callejon (20.), Forlin (43.), Verdu (54.)

Real Mallorca-Tenerife 4-0 (1-0)
Gól: Suarez (17.), Aduriz (51.), Alvarez (59.), Webo (87., 11-esből)
Piros lap: Luna (75., Tenerife), Bertran (87., Tenerife)

FC Barcelona-Atlético Madrid 5-2 (4-1)
Gól: Ibrahimovic (2.), Messi (16., 90.), Dani Alves (30.), Seydou Keita (42.), illetve Agüerő (45.), Forlan (84.)

Vasárnap:
Almería-Getafe 17 ó
Athletic Bilbao-Villarreal 17
Real Zaragoza-Valladolid 17
Real Madrid-Xerez 19
Valencia-Sporting Gijon 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik