Élet-Stílus

DK: Karlovicnak 78 ász sem volt elég

Az első nap után mind a két elődöntős párharc eldőlni látszik a Davis-kupában. A spanyolok és a csehek is 2-0-ra vezetnek az izraeliek, illetve a horvátok ellen.

A csehek 29 év után először juthatnak be a Davis-kupa döntőjébe, legalábbis ott toporognak annak küszöbén, miután a közel tíz órán át tartó pénteki program, az első két egyes mérkőzést követően 2-0-ra vezetnek Horvátországban.

A hazai közönség által buzdított Ivo Karlovic hiába szervált 78 (!) ászt, s állított fel ezzel új világrekordot, miközben négy meccslabdát is elpackázott Radek Stepanekkel szemben, aki a rendkívül szoros, közel hatórás mérkőzésen, a döntő játszmát 16:14-re megnyerve előnyhöz juttatta a cseh válogatottat.

Radek Stepanek drámai csatában nyert (MTI/EPA)

Radek Stepanek drámai csatában nyert (MTI/EPA)

Ezt követően Tomas Berdych szintén ötszettes meccsen bánt el Marin Ciliccsel, aki 0-2-ről ugyan képes volt felállni, de a döntő játszmában ismét alulmaradt cseh vetélytársával szemben.

Amíg Porecben maratoni csatákat vívtak a felek, addig Murciában, a spanyol-izraeli mérkőzésen meglehetősen simán alakultak a dolgok. A címvédő spanyolok 2-0-ra vezetnek, miután Juan Carlos Ferrero és David Ferrer is három játszmában kerekedett ellenfele, Dudi Sela, illetve Harel Levy fölé.

Davis-kupa, elődöntő:
Spanyolország-Izrael 2-0
Ferrero-Sela 6:4, 6:2, 6:0
Ferrer-Levy 6:1, 6:4, 6:3

Horvátország-Csehország 0-2
Ivo Karlovic-Radek Stepanek 6:7, 7:6, 7:6, 6:7, 14:16
Berdych (cseh)-Cilic (horvát) 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik