Élet-Stílus

Célba ért a földkerülő magyar vitorlázó

Szombat délután két órakor befejezte közel hároméves útját Méder Áron, aki hatméteres Carina 19-es típusú vitorlásával megkerülte a Földet.

A sportoló édesapja az MTI-nek elmondta, a szlovéniai Koper kikötőjében mintegy hatvanan fogadták a földköröli útjáról megérkező vitorlázót, aki a magyar sportági szövetségtől egy kupát is átvehetett. Méder Áron és hajója hétfőn érkezik meg Magyarországra. A vitorlást a Dunán, a Margithíd és a Lánchíd közötti budai szakaszon tekinthetik majd meg az érdeklődök.

Méder Áron és a hajója (meder.hu)

Méder Áron és a hajója (meder.hu)

Méder Áron – aki 2006. szeptember 24-én indult világkörüli útjára – számos egzotikus helyre eljutott, amelyek közül a weboldalán írt élménybeszámolóiban kiemelte Pápua Új-Guineát, ahol a lakosok életében mai napig jelen van a mágia és a varázslás. A Galápagos-szigeteken a fantasztikus élővilág, a Karib-tenger szigetein a karneválok, Ausztráliában ugyancsak a gazdag természet ragadta magával a magyar vitorlázót.

A 29 esztendős Méder Áron a hároméves útja során 40 országot érintett, 30 ezer tengeri mérföldet, azaz 55 ezer kilométert tett meg három óceánon és tucatnyi tengeren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik