Élet-Stílus

22 évesen visszavonult a franciák úszóklasszisa

Bejelentette visszavonulását Laure Manaudou, a franciák olimpiai és világbajnok úszója. Döntését azzal indokolta, hogy szeretné élvezni az élsporton kívüli életet.

„Ez már eldöntött kérdés. Befejezem – nyilatkozott a Le Parisien pénteki számában a 22 éves versenyző. Hozzátette: „Január óta megtanultam, hogyan éljek önálló életet, és élvezem, hogy most olyan dolgokat csinálhatok, amiket korábban nem.”

Manaudou januárban bejelentette, hogy szünetelteti az úszást, most azonban úgy döntött, végleg abbahagyja a versenyzést.

Áldott állapotban

A francia hírügynökség a lapinformáció nyomán megtudta, hogy a sportág egy másik hírességével, Frédérick Bousquet-vel Marseille-ben együtt élő Manaudou terhes.

A 400 női gyors döntője, Athén 2004

Laure Manaudou a 2004-es athéni játékokon megnyerte a 400 méteres női gyorsúszást, a következő években pedig 200-on és 400-on világbajnoki aranyakat szerzett. A három vb-elsősége mellett kilenc Európa-bajnoki aranyéremmel is büszkélkedhet, ezekből négyet 2006-os budapesti kontinensviadalon szerzett.

Egyébként jó emlékeket őrizhet hazánkról, hiszen a 2007-es rövidpályás Eb-n, Debrecenben kétszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára, s az aranyak mellett egy ezüstöt is bezsebelt.

A szuperszexi Manaudou

A francia klasszis azonban nem csak tehetsége és eredményei, hanem magánélete, az olasz Marco Marinnal, szintén úszó exbarátjával folytatott viharos kapcsolata miatt is sokat szerepelt a hírekben. A szakítást követően Manaudou-ról meztelen képek jelentek meg a világhálón, igaz, volt kedvese tagadta, hogy ő hozta volna nyilvánosságra a fotókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik