Élet-Stílus

Szávay csak négy gémet nyert

Szávay Ágnes sima vereséget szenvedett a US Open első fordulójában, erejéből mindössze négy játék megnyerésére futotta az izraeli Shahar Peerrel szemben.

Szávay Ágnesnek az első forduló jelentette a végállomást Flushing Meadowsban, miután két sima játszmában kikapott a világranglista 64. helyén álló izraeli Sahar Peertől. A rangsorban 33. magyar teniszező az első felvonásban csak 2:2-ig tartotta a lépést az ellenfelével, ezután képtelen volt játékot nyerni.

A második szett elején a nyerő ütéseket szóró ellenfél sorozatban már az ötödik gémjét „húzta be”, majd 2:1-es vezetésénél újfent brékelt, s hamarosan 5:1-re elhúzott. Szávay fogadóként ugyan szépített, de képtelen volt visszakapaszkodni. Peer végül 6:2, 6:2-vel jutott tovább.

Szávay sokat rontott (MTI/EPA)

Szávay sokat rontott (MTI/EPA)

A 1 óra 8 percig tartott mérkőzésen Szávay minden fontosabb mutatóban gyengébb volt az ellenfelénél. Az első szerváinak csupán 37 százalékából ért el pontot, 26 ki nem kényszerített hibát követett el, míg Peer csak 15-öt, 11 nyerő ütésére a rivális 17-tel válaszolt, s a 96 pontból csupán 36-ot nyert meg.

Szávay párosban javíthat: a francia Virginie Razzanóval az oldalán a Shenay Perry, Lisa Raymond amerikai kettőssel találkozik a szerdai programban.

Serena következik

Czink Melinda magyar idő szerint csütörtök hajnali 2:30 órakor lép pályára a címvédő Serena Williams ellen a női egyes második fordulójában. A két játékos eddig egyszer, az idei stanfordi torna nyolcaddöntőjében találkozott egymással, s Williams 6:3, 7:6-ra nyert. Czink egyébként a dél-afrikai Natalie Grandinnal párosban is érdekelt.

Női egyesben Szávayhoz hasonlóan a szerb Ana Ivanovic sem „élte túl” az első fordulót, meccslabdáról kapott ki az ukrán Katyerina Bondarenkóval szemben. A világelső Dinara Szafina is alaposan megszenvedett a szabad kártyával induló, a rangsorban 167. ausztrál Olivia Rogowska ellen, aki a döntő játszmában 3:0-ra vezetett, az orosz klasszis azonban képes volt újítani.

Az orosz Marija Sarapova, Szvetlana Kuznycova, Jelena Gyementyjeva, valamint a dán Caroline Wozniacki és a szerb Jelena Jankovics esélyeshez méltóan, simán vette az akadályt.

A férfiak versenyében a horvát Ivo Karlovic és a svájci Stanislas Wawrinka veresége számít meglepetésnek: előbbi a spanyol Ivan Navarrótól, utóbbi pedig az ecuadori Nicolas Lapenttitől kapott ki az első fordulóban. A többi esélyes, a brit Andy Murray, a szerb Novak Djokovics, a chilei Fernando Gonzalez, valamint a spanyol Fernando Verdasco különösebb megerőltetés nélkül, három játszmában harcolta ki a 64 közé kerülést.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik