Élet-Stílus

Inter-csatár az Ajaxban

A brazil Kerlont vette kölcsönbe az olasz bajnoktól az Ajax Amsterdam, a Hertha szerb játékost, Geráék pedig svéd válogatottat igazoltak az utolsó pillanatokban. Barcelonában ketten is könnyebb sérülést szenvedtek. Rövid focihírek.

Lemondott posztjáról Luciano Spalletti, az AS Roma trénere. Az olasz edző 2005 óta irányította a Farkasokat. Utódja a Juventustól tavasszal menesztett Claudio Ranieri lett.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága december 31-ig eltiltotta munkájától Csertői Aurélt, a Haladás szakvezetőjét. A tréner a Videoton elleni bajnokin verekedett össze a fehérváriak pályaedzőjével, Bódog Tamással, akinek október 31-ig kell távol maradnia a kispadtól.

Az Inter egy évre kölcsönadta az Ajaxnak brazil játékosát, Kerlont. A 21 éves támadót a hollandok év végén végleg megvásárolhatják. A különleges “fókacseléről” (futás labdával a fejen) elhíresült játékost az Inter nyár elején vette vissza a Chievótól.

Az Ajax egy másik létszámon felüli csatárra is lecsapott, az amszterdamiak egyéves szerződést kötöttek a Herthánál négy évig szolgáló szerb Marco Panteliccsel.

A Galatasaray leigazolta a CSZKA Moszkva középpályását, Caner Erkint. A török válogatott játékosért kapott pénzt az oroszok rögtön visszaforgatták: a 20 éves brazil Guilherme Milhomem Gusmao kölcsönben érkezett a Dinamo Kijevtől, míg a 19 esztendős nigériai Sekou Olisehet végleg megszerezte a klub a dán Midtjylland együttesétől.

Fiatal brazil játékossal erősített a Maccabbi Haifa is, az előző szezonban a Villarreal B csapatában szereplő Tiago Da Silva Dutra egy évig focizhat a BL-főtáblára jutott gárdában.

Last minute bevásárlásba kezdett a Stoke City, a piros-kékek előbb 3 millió fontért elcsábították a Sunderland walesi csapatkapitányát, Danny Collinst, majd 5,5 millió fontot fizettek az uruguayi Club Nacionalnak Diego Arismendiért.

Folytatta a költekezést a Twente is, a hollandok a Hoffenheim brazil csatárát, Wellingtont vették kölcsön egy évre. Wellington a Twente harmadik igazolása az elmúlt másfél napban.

Egyelőre be nem jelentett összegért a Tottenham Hotspurs csapatához került Niko Kranjcar a Portsmouth horvát válogatott szélsője.

Ugyancsak horvát ikont szerzett a Bolton Wanderers, a csapat egy szezonra kölcsönvette a Nantes-tól Ivan Klasnicot.

A Fulhamben folytatja pályafutását David Elm, a Kalmaar nagyra tartott csatára. A játékos egy idényt játszik kölcsönben a londoniaknál.

A Barca két játékosa is megsérült a Sporting Gijón elleni bajnoki nyitányon. Bojan Krkic vádli-, Maxwell pedig combsérülést szenvedett. A keddi vizsgálatok szerint Krkic három, Maxwell két hétig nem játszhat.

Kihagyja a szombati, Liechtenstein elleni vb-selejtezőt Andrej Arsavin. Az orosz középpályás az Arsenal hétvégi bajnokiján szenvedett térdsérülést.

Egyik legjobbja, Marco Streller nélkül vívja következő két vb-selejtezőjét a svájci válogatott is. A Basel csatára vasárnap sérült meg a Young Boys elleni 2-1-es vereség alkalmával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik