Élet-Stílus

Mattrészeg biciklist gázolt Bodnár

Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros, és az út felezővonalának közelében haladt - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség közleményéből.

A rendőrség nem közölte a balesetben résztvevő személyek nevét, de az MTI korábban beszámolt róla, hogy Bodnár László, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott DVSC-TEVA futballistája gázolt el pénteken késő este egy kerékpárost Nyírbátorban.

A megyei rendőr-főkapitányság kedden kapta meg az előzetes igazságügyi orvos szakértői véleményt az elgázolt férfi boncolásáról, és ez kimondja, hogy a férfi a halála időpontjában “igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt”. A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út felezővonalának közelében haladt, amikor az autó hátulról elütötte.

Mattrészeg biciklist gázolt Bodnár 1

Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot. Az ügyben a megyei főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást.
A rendőrség közlése szerint még nem készült el az igazságügyi műszaki szakértő jelentése, amely többek között arra ad választ, hogy a gépkocsi mekkora sebességgel haladt a baleset bekövetkeztekor. A sportolót csak ezután hallgatják ki, és “a felelősség kérdésének mérlegelésére csak ezt követően kerül sor”.

A DVSC-TEVA közleményt adott ki szombaton, e szerint a válogatott védő szüleihez tartott Mátészalkára, amikor a baleset történt. A rendőrség ugyancsak szombaton annyit közölt, hogy pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost. A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári férfi a helyszínen meghalt, az autót vezető 30 éves férfit könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Bodnár az eset miatt úgy döntött, hogy nem vállalja a szereplést a válogatott szombati, a svédek és jövő szerdai, a portugálok elleni világbajnoki selejtezőjén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik