Élet-Stílus

A portugál meccsről is lemaradunk?

Vita robbant ki a magyar szövetség és a labdarúgó-válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjét közvetítő RTL Klub között a jövő szerdai, portugálok elleni összecsapás 20:45 órára tervezett kezdési időpontjáról. Emiatt akár az is megtörténhet, hogy csúsztatva kerül képernyőre a sorsdöntőnek ígérkező találkozó.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a vendégek azt kérték, hogy – a magyar csatornának is megfelelő – 21:30-kor kezdődjön a meccs, ennek a szövetség azért nem tett eleget, mert ez a portugáloknak jelentett volna előnyt. Erwin Koeman szövetségi kapitány kifejezett kérésére eredetileg is 20:45 órára tervezték a meccset.

“Meglepő, hogy a szövetség ezúttal nem vette figyelembe, sőt kifejezetten az ezzel kapcsolatos kérésünk és több javaslatunk ellenére döntött olyan időpont mellett, amely egyébként a mérkőzést szintén közvetítő portugál csatornának sem ideális” – mondta az origo internetes portálnak Rényi Ádám, a kereskedelmi csatorna kommunikációs igazgatója.

A közvetítés tervezett kezdési ideje 21:30, de mint Rényi hozzátette: “az RTL Klub a műsorváltozás jogát fenntartja”. Szavaira reagálva Serényi Péter MLSZ-sajtófőnök az MTI-nek elmondta: elsősorban a szakmai szempontokat kell figyelembe venni a kezdési időpont kijelölésekor.

A szextettjében második, pótselejtezőt érő helyen álló magyar válogatott szombaton 20 órától a svédeket fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, ezt a mérkőzést élőben közvetíti a csatorna, míg négy nappal később 20:45-től a portugálokat látja vendégül ugyanott Erwin Koeman együttese. Ez utóbbi esetben az élő közvetítés még kérdéses a csatornán hétköznap futó szappanopera miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik