Élet-Stílus

Pazar gólokkal nyert a Valencia – videó

Az első forduló rangadóján a Valencia legyőzte a Sevillát, az Atlético Madrid viszont nagy verést kapott a Málaga vendégeként a Primera Divisiónban.

A Valencia könnyedén legyőzte a 45. perctől kezdve tíz emberrel játszó Sevillát, amely mindössze egy kapura lövéssel riogatta a Mestalla közönségét. A hazaiak Mata 16 méteres lövésével a 48. percben kerültek lépéselőnybe, majd a hajrában Pablo Hernandez is betalált, a tizenhatos jobb csücskéről emelt a jobb alsóba. Mindkét – egyébként igazán látványos – valenciai gólhoz a kölcsönből visszatért argentin Ever Banega asszisztált.

„Átmentünk a vizsgán, de nekünk folyamatosan tanulnunk kell” – mondta a lefújás után Unai Emery, a Valencia vezetőedzője.

Valencia-Sevilla 2-0

A nyitányon nem sok babér termett a vendégeknek: idegenben csak Getafe tudott nyerni (a triplázó Soldano vezetésével a Racing Santander szurkolóit keserítette el), s rajta kívül csupán a Valladolid és Villarreal szerzett pontot – utóbbi 1-1-re végzett a Vadócz Krisztánt végig a kispadján „jegelő” Osasunával.

Az Atlético Madrid méteres zakóval kezdte a bajnokságot, 3-0-ra kapott ki a Málaga vendégeként. „Ilyen gyengén még nem láttam játszani a csapatomat, amióta elkezdtük a felkészülést” – mondta Abel Resino, a fővárosiak trénere.

Az újonc Deportivo Xerez sem emlékezhet vissza jó szívvel a nyitányra, miután kétgólos vereséget szenvedett Mallorcán, ráadásul Gioda és Carlos Calvo is piros lappal, idő előtt hagyta el a Son Moix gyepszőnyegét.

Primera División, 1. forduló:


Almería-Valladolid 0-0




Valencia-Sevilla 2-0 (0-0)


Gól: Mata (47.), Hernandez (80.)

Kiállítva: Kanouté (45., Sevilla)

Athletic Bilbao-Espanyol 1-0 (0-0)


Gól: Toquero (78.)

Málaga-Atlético Madrid 3-0 (1-0)


Gól: Baha (33.), Manu (62.), Torres (90.)

Real Mallorca-Xerez 2-0 (0-0)


Gól: Aduriz (56.), Tuni (60.)

Kiállítva: Gioda (41., Carlos Calvo (92., mindkettő Xerez)

Osasuna-Villarreal 1-1 (1-1)


Gól: Pandiani (37.), ill. Cazorla (32.)

Racing Santander-Getafe 1-4 (1-3)


Gól: Lacen (41.), ill. Rafa (13.), Soldano (29., 34., 56.)

Szombaton játszották:

Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-2
Real Zaragoza-Tenerife 1-0

Hétfő:

Barcelona-Sporting Gijon, 22:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik