Élet-Stílus

Karacs legyőzte Bregyt

Karacs Attila, a legjobb magyar K-1-es harcos legyőzte svájci Európa-bajnok ellenfelét, Björn Bregyt a szombat késő éjszakába hajló küzdősportgálán,amelyet a Papp László Budapest Sportarénában rendeztek meg.

Jóllehet a gálát záró nehézsúlyú összecsapás nem volt címmérkőzés, hatalmas érdeklődés nyilvánult meg iránta, jellemző módon az este 6 órától zajló eseményen erre az ütközetre telt meg teljesen acsarnok. A Hun becenévre hallgató magyar – aki már a pénteki mérlegelésen kis híján összetűzésbe került a 2 méternél is magasabb, valóságos izomhegynek számító svájci ellenfelével – igazolta a küzdősportos tételt, amely szerint nem minden a méret, mert taktikus, ugyanakkor a hatékony ütéseket és rúgásokat sem nélkülöző harcmodorával, a riválist gyakorta feltartóztató közbeszúrásaival végig uralta a meccset, és végül is egyértelmű pontozással nyert Bregy ellen.

Karacs legyőzte Bregyt 1

Az It’s Showtime elnevezésű utazó cirkusz budapesti állomásán a 17 mérkőzésből álló programból kiemelkedett még a – kisebb súlycsoportokról lévén szó, a K-1 Max kategóriában rendezett –világbajnoki címért kiírt két ütközet, amely egyformán nagy küzdelmet hozott. Egyiknek ráadásul magyar érdekeltje is volt Rácz Dénes személyében, aki hősiesen helytállt Malvin Manhoeffal, a 86 kilósok mezőnyében a világ egyik legjobbjának számító hollanddal szemben. Manhoef végül a 3. menetben tudott felülkerekedni technikai KO-val a magyar versenyzőn, így övé lett a vb-cím.

A másik, szintén ötmenetesre kiírt összecsapáson 77 kilogrammban a fehérorosz Dmitrij Sakuta szikrázó csatában védte meg címét a francia Gregory Choplin ellen.

Az este erőteljes füttykoncertet hozó meccsén 70 kg-ban az örmény világklasszis Gago Drago nyert ugyan Szücs Barnával szemben, méghozzá egy negyedik, úgynevezett extramenetben, egy térdrúgástkövetően technikai KO-val, ám a publikum igazságtalannak ítélte a ráadást, úgy látva, hogy három menet alapján nem döntetlen volt a meccs, hanem azt már a hosszabbítás előtt megnyerte a magyar harcos. A pontozók azonban másként gondolták.

A földharcot is megengedő MMA-ben, vagyis a kevert harcművészetben az egyik leginkább várt csatát a szakág legjobb magyar nehézsúlyúja, Németh Gábor vívta a romániai Tóth Kálmánnal, de találkozójuknem sokáig, egészen pontosan az első menet 2. percéig tartott csupán, mert a Tatárnak becézett hazai versenyző “padlóztató” akciója nyomán riválisa lekopogta, vagyis feladta a mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik