Élet-Stílus

Magyar ezüstérem a cselgáncs-vb-n

A 70 kilogrammosok között szereplő Mészáros Anett ezüstérmet nyert a Rotterdamban zajló cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.

A vb- és Eb-bronzérmes, olimpiai hetedik Mészáros Anett a súlycsoport legnagyobb sztárjának számító francia Lucie Decosse, a négyszeres Afrika-bajnok tunéziai Huda Miled és az Ázsia-bajnok japán Vatanabe Mina legyőzése után a a kétszeres kontinenselső kolumbiai Yuri Alvearral találkozott a döntőben.

A tavalyi ötkarikás játékokon ugyancsak hetedik helyen végzett rivális remek formáját jelezte, hogy bronzérmes lett júliusban a riói Grand Slam- viadalon, s hogy a vb-n valamennyi meccsét ipponnal nyerte.

Mészáros Anett (kékben) akcióban (MTI/EPA)

Mészáros Anett akcióban (MTI/EPA)

A két dzsúdós első összecsapása eseménydúsan indult, ugyanis a kolumbiai már 34 másodperc elteltével vazaarit dobott a magyaron. Ezt két földre vitelért két Mészáros-jukó követte, majd 1:09 perccel amérkőzésidő vége előtt Alvear is jukót kapott egy dobásért. A magyar versenyző a hajrában mindent egy lapra feltéve ment előre, és már csak három másodperc volt hátra, amikor ellenfele feldöntötte őt, és ipponnal nyert.

„Kicsit csalódott vagyok, hogy vereséggel fejeztem be a szereplést, de ez volt az első vb-döntőm, úgyhogy azért természetesen örülök is. Nagyon szeretek itt dzsúdózni, fantasztikus a közönség, ez már a 2005-ös Eb-n is tetszett. Remélem, egyszer az olimpiát is ide teszik. Végig higgadt, nyugodt voltam, akkor is, amikor a döntőben hátrányba kerültem. A technika mellett ugyanis a hozzáállásban is sokat fejlődtem edzőm, Toncs Péter keze alatt, szóval ez az érem nemcsak az enyém, hanem az övé is” – nyilatkozta Mészáros Anett, aki a magyar dzsúdósport harmadik vb-ezüstjét szerezte Hajtós Bertalan (1991) és Kovács Antal (2001) után.

A 90 kilogrammos Madarász Tamás egy győzelemmel búcsúzott a rotterdami cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.
A vasárnapi zárónapon ugyancsak két magyar lesz érdekelt Hadfi Dániel (100 kg) és Bor Barna (+100) személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik