Élet-Stílus

A Debrecen nyerte a keleti rangadót

A Bajnokok Ligája-siker után a Debrecen megerőltetés nélkül győzte le a kelet-magyarországi rangadón a vendég Nyíregyházát a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójában. A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvár vendégeként.

A Bajnokok Ligájában főtáblára jutott Loki „átrobogott” a keleti-magyarországi rivális Nyíregyháza Spartacuson a Soproni Ligában. A házigazda hajdúságiak Rudolf fejesével már a 7. percben megszerezték a vezetést, s a folytatásban is fölényben játszottak, a 22. percben pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn.

Rudolf ezúttal előkészítőként jeleskedett, beadása után Czvitkovics még elvétette a labdát, de Coulibaly már nem hibázott, s a jobb felsőbe lőtt.

A második félidő elején Rudolf a második gólját is megszerezte (Czvitkovics kiugratása után a jobb alsó sarokba küldte a labdát), ezzel eldöntötte a három pont sorsát. Nyilván ez volt az oka annak, hogy később valamelyest visszavett a tempóból a Loki, de a nyírségiek erejéből csak a szépítésre futotta.

Háromszor került a labda a nyírségiek kapujába (MTI)

Háromszor került a labda a nyírségiek kapujába (MTI)


Ikszelt a Fradi

A fehér felsőben, narancssárga nadrágban és sportszárban játszó Ferencváros nem bírt a házigazda Kaposvárral, így a ZTE kiütésével kezdő zöld-fehérek öt mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban. Az első félidőben a fővárosiak voltak valamivel aktívabbak, de az élvonalban egyelőre gólképtelen Ferenczi ziccert hibázott, míg Lipcsei szabadrúgását Milinte hárította.

A szünet után a másik kapusnak, Megyerinek akadt több dolga, aki több bravúrt is bemutatott, ziccert is védett, nagy részben neki köszönhető, hogy a Fradi pontot szerzett Kaposvárott.

erősített a Loki, Jancker nem igazol Újpestre

Feczesin Róberttel erősített a Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeire készülő Loki. A válogatott csatár kölcsönbe érkezik a magyar bajnokhoz a Serie B-ben szereplő Brescia csapatától. Feczesin korábban az Újpest és a Sopron játékosa volt, 2007 nyarán igazolt Olaszországba.
Nem lesz az Újpest FC játékosa Carsten Jancker, a Bayern München és a német válogatott korábbi támadója.

Menetel a Pápa

A Vasas lendületbe jött, a Fradi múltheti legyőzése után idegenben fektette két vállra a Diósgyőrt. A mérkőzés egyetlen gólját Lázok szerezte, 8 méterrel vette be Kovács kapuját.

A Pápa zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg, ráadásul az Újpest és a Győr után a Kecskemétet is „nullára” győzte le, Heffler szabadrúgásból, Tóth egy kontra végén talált be.

Az MTK megosztozott a pontokon a Pakssal. A kék-fehéreknél Melczer tizenegyesből volt eredményes, míg a másik oldalon Böde közelről talált be, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Soproni Liga, 6. forduló:
DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Gól: Rudolf (7., 50.), Coulibaly (22.), ill. Homma (56.)

Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 0-0

Diósgyőri VTK-Vasas 0-1 (0-0)
Gól: Lázok (58.)

Lombard FC Pápa – Kecskeméti TE-ERECO 2-0 (0-0)
Gól: Heffler (74.), Tóth G. (89.)

MTK Hungária FC – Paksi FC 1-1 (0-0)
Gól: Melczer (61., 11-esből), ill. Böde (83.)

Pénteken játszották:
Videoton FC-ZTE FC 1-2

Vasárnap:
Újpest FC-Szombathelyi Haladás, 17:30
Győri ETO-Budapest Honvéd, 20:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik