Élet-Stílus

Pofozógép a Loki – szurkolói reakciók

Szétnéztünk a BL-ellenfelek szurkolói oldalain, kiváncsiak voltunk, hogy a Liverpool-, Lyon- és a Fiorentina-drukkerek mit gondolnak a magyar bajnokról. Nincsenek a Lokiról túl jó véleménnyel, elvétve találkoztunk olyan bejegyzésekkel, amelyek szerint veszélyes lehet Herczeg András csapata.

Az angol csapatok szurkolói összességében elégedettek voltak a sorsolás eredményével, és abban mindannyian megegyeztek, hogy a Liverpoolnak tovább kell jutnia a csoportjából. A vörösök szurkolói oldalain elsősorban a Lyonnal és Fiorentináról irogattak, a magyar bajnokról – érthető okokból – nem sokat tudnak.

Sőt néhányan annyira tájékozatlanok, hogy a Debrecent román csapatnak tartják.

Pofozógép a Loki – szurkolói reakciók 1

„Örülök, simán nyerhető csoportba kerültünk. Szerencsére az idegenbeli meccsek sem lesznek túl messze”, „Az angol csapatoktól mindenki fél, főleg a Liverpooltól, egyik ellenfelünk sem lehet túl boldog.”

Afelől a szurkolóknak nincsenek kétségeik, hogy a kedvenceik továbbjutnak: „A Lyon veszélyes, a Fiorentina csak hazai pályán okozhat gondot, a Debrecent mindkét meccsen agyon kell vernünk.”

A lyoniak sem sokat tudnak a Lokiról. Remélhetőleg december végére megjegyzik Herczeg András csapatának a nevét. „Legalább elkerüljük a hideg orosz telet”, „A legkisebb klub, amellyel összefuthattunk”, „Ha nem felejtjük otthon a kesztyűt, akkor nem lesz semmi probléma” – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások olvashatók a Lyon sportklub szurkolói oldalán.

Bár a hozzászólásokból az derül ki, hogy keveset tudnak a Debrecenről, ennek ellenére a francia focicsapat szurkolói meg vannak arról győződve, hogy a magyar csapat lesz a legkönnyebb ellenfelük a csoportban. Amúgy már google maps-en utánanéztek az útvonalnak is (hány óra alatt/mennyiből juthatnak el autópályán Magyarországra), valamint már a Wikipedián ismerkednek a „debreceni kultúrával”.

A magyar bajnokot remélhetőleg lebecsülik az ellenfelek (MTI/EPA)

A magyar bajnokot remélhetőleg lebecsülik az ellenfelek (MTI/EPA)

A Fiorentina szurkolók reálisan látják az esélyeket, csapatukat a harmadik helyre várják. „Erős csoport. A Lyon (olaszul Lione, ami oroszlánt is jelent – a szerk.) egy vadállat, a Liverpoollal kapcsolatban vannak kétségeim, hogy mit teljesít, de a BL-ben mindig erős volt.”

„”Ki fogunk esni, de legalább meglátom Anfieldet, és teszek egy kis utazást Magyarországra” – olvasható az egyik rajongói fórumon. Vannak persze mindenhol optimisták. „Örülök, itthon mind a három ellen győzni tudunk, a Lyon elvesztette kulcsjátékosait, a magyarokat nem ismerem, de ellenük győznünk kell, hogy legyen esélyünk. 10 százalékot adok, hogy csoportelsők leszünk, 25-öt, hogy másodikak, 50, hogy harmadikak, a többi lehetőséggel nem számolok :-)”

A mieinket az olasz szurkolók közül is sokan pofozógépnek tartják: „Örülök, hogy a harmadik és negyedik meccset a magyarokkal játsszuk, és 6 pontot tudunk szerezni”, „Szép sorsolás… a magyarokat nem ismerem, de nem lehetnek túl jók…”

„Liverpool, Debrecen, Lyon”, köszönöm Télapó! Jó így is. Este hallgattam a rádióban a sorsolás után a Debrecenről, nem jelentenek veszélyt, hahaha, „Bárkiben is felmerült, hogy a Debrecen jobb nálunk? Senki se féljen a Debrecentől”

Az olasz klub szurkolói oldalán találkoztunk az egyetlen olyan bejegyzéssel, amely nem volt lenéző a magyar bajnokkal szemben: „Én azt mondom, hogy a Debrecen okozhat kellemetlen meglepetést”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik