Élet-Stílus

Nem Bagdad a világ legveszélyesebb városa

A mexikói-amerikai határon fekvő Ciudad Juarez a világ legveszélyesebb városa, megelőzve a venezuelai fővárost, Caracast és az amerikai New Orleanst.

A 1,4 millió lakosú mexikói városban, amely az amerikai Texas államban lévő El Pasóval szemben terül el a határ másik oldalán, 2008-ban 130 gyilkosságot követtek el 100 ezer lakosra kivetítve, Caracasban 96-ot, New Orleansban pedig 95-öt. Egy közbiztonsággal foglalkozó mexikói civil szervezet (CCSP) által összeállított dokumentum szerint az iraki főváros, Bagdad, ahol még most is háború folyik “csak” 10. a listán – 40 gyilkosság jut százezer lakosra.

A bűnügyi rangsor negyedik helyén szintén mexikói város, Tijuana áll 73/100 000-rel, ezt követi a dél-afrikai Fokváros 62/100 000-es eredménnyel, Salvador fővárosa a hetedik, a kolumbiai főváros, Bogotá a nyolcadik, az amerikai Baltimore a kilencedik a listán.

Ciudad Juarez a mexikói kábítószer-csempészekkel vívott harc legforróbb pontja. A térségben nem csak a hadsereg folytat hadműveleteket két drogkartell ellen, ez utóbbiak egymással is harcban állnak. 2008-ban 1600 gyilkosságot regisztráltak a városban, idén csak az év első hét hónapjában 1161-et.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik